8. november 2006

Jeg har problemer med Olaug Nilssen

Ifølge artikkelen i Aftenposten i dag (se innlegget over) er Olaug Nilssen en av fremtidens forfattere. Selv har jeg problemer med å finne ut hva jeg skal mene om henne. Jeg har to av bøkene hennes, romanen "Få meg på, for faen" og artikkelsamlingen "Hybrideleg sjølvgransking". At hun, som Aftenpostens anmelder Ingunn Økland sier, er en "genuin humorist", er sikkert. Men utover det? Jeg vet ikke. Det er bare én ting å gjøre, lese mer Olaug Nilssen. Eller ... Når jeg leser en bok, merker jeg alltid av gode sitater. Det kan selvfølgelig komme av at jeg blant annet lager sitatbøker. At det er gode sitater i en bok, er derfor blitt et slags kvalitetskriterium for meg. Og om ikke direkte sitater, altså utsagn med aforistiske kvaliteter, så i hvert fall formuleringer som slår meg som gode. Jeg blar gjennom "Få meg på, for faen", men jeg har ikke merket av et eneste sitat der. Men er dette med sitater noe kriterium på at en bok er god? Det kan i hvert fall ikke være det eneste kriteriet. Selvfølgelig har jeg lest mange gode bøker som jeg ikke kan sitere fra, mens andre er stappfulle av sitater (f.eks. "Uroens bok" av Pessoa, hvor det nesten er for mye av det gode). Men jeg vet ikke, jeg vet virkelig ikke. Spørsmålet er: Skal jeg lese mer Olaug Nilssen? Jeg vet ikke akkurat nå.

Olaug Nilssens blogg, "Eit eige rom med utsikt", finner du her:
http://olaug.skoddeheimen.no/

Du kan også lese om Nilssen i denne artikkelen:
http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article995950.ece


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig med deg! heldigvis har jeg lært at livet er for kort til å lese litteratur man ikke liker - og her har jeg stoppet etter å ha kommet halvveis. Det er så mye bra å velge mellom når man skal lese - og for meg var dette bomkjøp!

janke

Anonym sa...

I will not agree on it. I regard as nice post. Particularly the title-deed attracted me to read the unscathed story.

Anonym sa...

Good post and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...