26. desember 2006

Dagen i dag


Takk for at du besøker denne bloggen, enten du er fast gjenganger eller bare stikker innom. Den helligste delen av jula er over. Naturlig nok for en litterær blogg har julebudskapet her vært uttrykt med forfatternes ord; høyst ulike forfattere med vidt forskjellig innstilling til det som er julens kjerne, en fødsel i Betlehem for et par tusen år siden. Enhver fødsel er et drama på sin måte, men ingen fødsel har forandret verden i den grad som den fødselen vi snakker om her. Akkurat dét er et historisk faktum. Hvordan vi ellers forholder oss til den og det budskapet den kom med, er høyst forskjellig. Det gjelder naturlig nok også forfatterne. Jeg har ikke lagt skjul på hvor jeg selv står som troende katolikk, men det angår ikke meg hva andre mennesker tror eller ikke tror.
At helligdagene snart er forbi, betyr at også denne bloggen vender tilbake til hverdagen og gjenopptar gamle temaer (som f.eks. te og bøker ...), men selvsagt også nye. I løpet av romjula vil sannsynligvis det totale antallet besøkende runde sitt første tusen siden oppstarten i oktober (bloggen ble opprettet i juni, men ble først aktiv i slutten av oktober).
Jeg er beæret over at pluss/minus tyve mennesker per dag bruker i gjennomsnitt mellom 20 og 30 minutter på denne bloggen. Det inspirerer til å vandre videre i bøkenes verden.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Nu uden pjattede slåfejl...

Tak for at jeg kigger forbi? Næh; tak for den gode blog, som jeg ikke har haft tid til at følge med i på det seneste, men så heldigvis her nu i dag har kunnet kaste mig over. Dejligt at blive mindet om Saramago - en af mine første "den bedste bog jeg nogensinde har læst" var fortællingen om Baltasar og Blimunda og den fornderlige Passarola - jeg ved ikke om den hedder det samme på norsk. Det var sådan en oplevelse! Og senere også Jesusevangeliet. Nogle af de andre er jeg til gengæld gået i stå i eller har slidt mig igennem med ulyst. Jeg vil overveje at læse Jesusevangeliet igen snart. Men er lige gået i gang med uddrag af Sylvia Plaths dagbøger. Stakkels kvinde, er min umiddelbare kommentar. Har aldrig læst andet af hende, men forfatteres dagbøger er jo svært interessante. Anais Nins er nogle af mine andre "den bedste bog jeg nogensinde har læst".
Glædelig jul, her i sidste øjeblik.