10. februar 2007

Bøker og sjokolade.

Freias Premium Dark Solid,
sjokoladen for bokelskere.


Jeg har nesten lyst til å begynne på et nytt tema i dag, «bøker og sjokolade», men jeg vet ærlig talt ikke hvor mye bemerkelsesverdig sjokoladespising det er i litteraturen, bortsett fra Charlie og sjokoladefabrikken. Men det er jo lørdag i dag, og lørdag er dagen da det er lov å spise sjokolade med god samvittighet. Man kan selvfølgelig spise sjokolade andre dager også, men da skorter det gjerne på den gode samvittigheten. Dette har jeg imidlertid funnet en løsning på. Jeg elsker nemlig mørk sjokolade (med 70 % kakao), og slik sjokolade inneholder ikke bare mindre sukker enn annen sjokolade, men har også et så stort innhold av antioksidanter at man kan påberope seg å spise den for helsens skyld. Man vil da automatisk bli ansett som et sunt og bevisst menneske som tar ansvar for egen helse og som dessuten har sans for de mer sofistikerte nytelser, i stedet for å bli betraktet som en karaktersvak og usunn person som ikke klarer å motstå søtsaker og som ukritisk kaster seg over hva som helst. Dessuten virker mørk sjokolade skjerpende på hjernen, og det kan jo komme godt med når man driver hjernevirksomhet som å lese og skrive.
Min yndlingssjokolade er Premium Dark Solid fra Freia.
Den ble best i en test i Aftenposten, som du kan lese om her.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo lysere sjokolade, jo bedre. Helst helt hvit! Og den nytes - blottet for dårlig samvittighet av en annen bokelsker! Er mørk sjokolade en sjokolade for bokelskere, så er dette nok ett eksempel på "ingen regel uten unntak"! Fin blogg forøvrig!

Tehme Melck sa...

Takk for hyggelige ord om bloggen. Jeg er enig i at hvit sjokolade også er en lekker variant, selv om jeg altså fortrekker den mørke.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...