8. august 2007

Berre ein hund ... til.


I vår diskuterte min hustru og jeg om vi skulle ha hund igjen, og kom vel egentlig til den konklusjonen at det var deilig ikke å ha det. Vi hadde jo Sascha som "lånehund". Resultatet ble likevel at vi vendte hjem fra Voss i vår med Billie, av rasen "vestlandsk gårdsblanding". For ikke lenge siden ble vi spurt av et nært familiemedlem om vi kunne passe border collien Joy (bildet) i ett år. Hadde vi visst det, ville vi ikke ha anskaffet Billie. Fra egentlig å være enige om at det var deilig uten hund, har vi nå altså to bikkjer i huset. De går greit sammen, til tross for stor aldersforskjell. Litt verre er det at Sascha ikke tåler trynet på Joy og omvendt. Nå har Sascha riktig nok hinket rundt hjemme hos seg selv i månedsvis med ødelagt bein, men nå er hun i ferd med å komme til hektene igjen, så vi må gjøre et alvorlig forsøk på å få henne og Joy til å kunne være i samme rom i det minste.
Det blir nesten litt for mye bikkjer. Det blir det. Men sånn er det altså. På plussiden må det anføres at jeg nå har to gode turkamerater.

6 kommentarer:

leselama sa...

He, he. Det blir ofte og fort for mye bikkjer - og rart nok - ofte og fort for lite også - om de ikke er der. Selv har jeg bare en, og jeg tror det er akkurat passe. ;-)

Børge Skråmestø sa...

For en nydelig hund! Jeg vurderer om jeg skal skaffe meg en, men... Det er jo mye jobb (og kanskje litt krøkkete for en som liker å reise mye og tilfeldig).

Tehme Melck sa...

Børge: Ja, hunder er ofte nydelige. Men det er en del jobb med dem, og man blir bundet, som du påpeker - til gjengjeld gir de jo også veldig mye. Det blir en avveining for og imot.

Aina sa...

Flotte hundar! Visste ikkje at Border Collie såg slik ut. Av ein eller annan grunn har eg alltid trudd Lassie var Border Collie... eg treng eit lynkurs i hunderaser!

Sternberg sa...

Jeg er vild med Border collier (Billie ser nu heller ikke så dum ud). Min Jack Russell, Max, kan desværre bare ikke tåle synet af dem. Han bliver på stedet til en lille aggressiv satan.

Anonym sa...

Så vakker en hund! Det er som om jeg får lyst å lese Sivle... men det er vel litt vel trist for en sentimental sjel som meg...

Kristine II

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...