22. august 2007

Storm P.

Noen av Storm P.-bøkene mine. Den øverste var den jeg fikk av onkelen min. Velbrukt og medtatt, og et klenodium for meg av flere grunner. Som humor har den betydd like mye for meg som f.eks. Tre mann i en båt.
Jeg nevnte i et innlegg nylig ("Mer bøker", 18. august) at jeg samler på Storm P. Folk som har fulgt denne bloggen lenge, vil huske at jeg en tid hadde et daglig Storm P.-sitat (se "Storm P." under Temaer). Jeg har også en lenke til Storm P.-museet på Frederiksberg ved København.
Storm P. er en av de fineste humoristene jeg vet om, ikke bare en fremragende representant for det man kaller dansk lune, men en humorist i verdensklasse. Dessuten var han så mye - humorist, tegner, maler, skuespiller, forfatter, hundeelsker, livsnyter ...
Min interesse for Storm P. begynte da jeg fikk en bok av ham av onkelen min, som bodde i Danmark (og som jeg bodde hos og jobbet for noen år, derav mitt spesielle forhold til dette landet).

Storm P.

Robert Storm Petersen (1882-1949)

3 kommentarer:

elin sa...

Før fantes det en café i Oslo som het Storm P. Nå heter den noe helt annet, men noen av oss kaller den fortsatt "Storm". ;)

Tehme Melck sa...

Interessant. Det har jeg ikke fått med meg. Bar interiøret preg av det?

elin sa...

Ja, det gjorde det. Var blant annet hengt opp innrammede bilder med Storm P. Det tror jeg ikke de har lengre, desverre.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...