12. september 2007

Dagens bokkjøp.


Av og til er jeg i Sandefjord, og da hender det at jeg stikker innom en brukthandel i sentrum som heter Ceta. Der har de mye bøker. Mye skitt, men den som leter kan gjøre funn. I dag fant jeg Doris Lessings Kjærlighetens teater, Gordon Hølmebakks 15. august 1903 (essays og artikler, de fleste av dem om forfattere) og Günter Grass' Krabbegang. Alle pene og innbundne, til en samlet pris av ca. en hundrelapp. Billigere enn noe antikvariat.

1 kommentar:

cox sa...

Den boka av Hølmebakk har også jeg i hylla. Han skriver så klinkende klart, den godeste forlagsmannen! Bedre enn f.eks. Brikt Jensen. Men begge har erkjent, til tross for langvarige universitetsstudier, at det går an å skrive enkelt og godt om litteraturhistorie. Andre akademikere som ikke er så trygge på seg selv, kveler simpelthen leselysten med fremmedord og fagtermer.
Jeg vil også nevne en relativt ukjent mann ved navn Jan H. Landro. Han har skrevet brorparten av presentasjonene i DNB's Århundrets Forfattere. Disse små essayene er kommet i bokform, og er meget lesverdige! Jeg tror de tre herrene jeg her har nevnt, har gått i skole hos Sigurd Hoel.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...