10. desember 2007

Quiz






Cox, en av mine mest trofaste lesere, har foreslått at jeg skal ha en litterær quiz i disse førjulstider. Det har jeg ikke hatt tid til ennå, og siden jeg er i innspurten på en stor oversettelse, vet jeg ikke om jeg får tid heller. Men cox bidrar selv med følgende: Hvem har skrevet dette?

"Da Autodidakten kom for å hilse på meg på biblioteket imorges, tok det meg tid å kjenne ham igjen. Jeg så et ukjent ansikt, knapt nok et ansikt. Og hånden hans lå som en stor hvit mark i min. Jeg slapp den øyeblikkelig, og armen falt kraftløs tilbake.
I gatene henger der fordektige lyder.
Altså er der foregått en forandring, som ikke er knyttet til noe bestemt. Er det meg som er forandret? Hvis det ikke er meg, må det være rommet, byen, naturen; så kan man velge..."

7 kommentarer:

Spectatia sa...

Og jeg er veldig lagt fra innspurten på det jeg sitter og oversetter, men henfaller til blogglesing som trøst. Quizer er jo så gøy, med dette hadde jeg ikke peiling på. Men kan man ikke briljere med sine litteraturkunnskaper så kan man derimot briljere med sine googlingskunnskaper. Nei, forresten, jeg skal ikke ødelegge moroa allerede nå. Jeg skal gi en ledetråd til det jeg tror er rett svar: Jeg føler meg ikke helt vel... ;-)

Anonym sa...

Hehe, spectatia. Jeg trodde dette ville være vanskelig. Men at du skulle kunne google deg fram til svaret, hadde jeg ikke ventet. Vi får se om andre henger seg på "hintet" ditt.

leselama sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jørn Roeim sa...

Ja visst, ja visst. Plutselig gikk lyset opp for meg - uten gugling. Men jeg skal ikke si noe foreløpig ...

Jens Drejer sa...

Jeg er ret sikker på, at jeg også kender svaret. Men når andre ikke vil svare, så tør jeg da heller ikke ødelægger morskaben!

Mvh Jens.

Anonym sa...

Ah! Roquentin! :) Fin fyr.

Anonym sa...

Det er kanskje på tide med løsningen. Riktig svar var "Kvalmen" av Jean Paul Sartre. Oversatt av Brikt Jensen, faktisk. De få bloggleserne som deltok kunne jo dette tydeligvis. (Selv hadde jeg nok ikke tatt det med så få ledetråder i teksten!)