17. februar 2008

Det er klementiner vi spiser nå.





Handlingen i Veke 53 foregår rundt juletider, og i boka forekommer bl.a. følgende utsagn: "Det låg ein svak eim av mandarin over heile skulen ..." Nei, det gjorde det nok ikke, og det burde en våken forlagsredaktør ha slått ned på. Mandariner har ikke vært i salg på 20 år her i landet. Det er klementiner vi spiser nå. Det kan du lese mer om HER .

9 kommentarer:

Unknown sa...

Lo da jeg så for meg den redaktøren, som slår ned på at det heter klementiner IKKE mandariner!
Det var greit med en oppklaring.

Anonym sa...

I uke 53 kan man spise hva som helst ! Det er liksom skuddårsdagen. Som det heter i sangen: Å den mandarin fra Mandalay - den kom flyvefiskens vei... (Mandy)

Anonym sa...

Er dette en kommentar til en artikkel jeg leste forleden - i Aftenposten tror jeg? - om slurv med manusvask i forlagene? Artikkelen handlet vel mest om oversatt litteratur, men litt "vask" av manus på originalspråket kan vel også være på sin plass?

Og Mandy - visst kan man spise hva som helst i uke 53, men sånne "feil" er litt irriterende - jeg tviler på at begrepet mandarin er skrevet bevisst fra forfatterens side fordi det er i uke 53...

Pirk? - ja visst, men enkelte av oss er ganske pirkete og trives med å være det!

Jørn Roeim sa...

Dette er sikkert ikke bevisst fra forfatterens side. Hun hører nok til de mange som ikke vet forskjellen på mandariner og klementiner.
Og en forlagsredaktør SKAL faktisk være pirkete, i positiv forstand. Men i dette tilfellet har nok heller ikke forlagsredaktøren visst forskjellen ...

Iselin sa...

Kanskje det var mandarin på boks det var slik en eim av?? Har ikke lest boken. Liker denne bloggen. Morsomt å se at andre også "irriterer" seg over unødvendige feil og manglende research i bøker.

Anonym sa...

Leste boka fra begynnelse til slutt i går kveld/natt.
Takk for at du gjorde meg oppmerksom på den gjennom bloggen.
Gleder meg til neste bok fra henne.

Anonym sa...

I vår familie kaller vi clementiner for mandariner selv om vi vet bedre. Årsaken er at vi synes mandarin er et mye vakrere ord…

Jørn Roeim sa...

iselin: Tviler på at det var mandarin på boks.
bharfot: Akkurat det har jeg sans for. Det var noe veldig koselig med mandariner.

Iselin sa...

Jeg var ironisk ;)