13. februar 2008

Smakebiter fra "Veke 53".
«Sissel Meyer såg så håplaust lukkeleg ut at det truleg ikkje var trygt for henne å kjøra bil.»

«Georg var ikkje tilbake før etter fire timar. Då hadde han òg teke ein tur til frisøren. Der hadde han fått håret klipt av ein tidlegare elev som nå var lærling, og det stemte at ho hadde ein del å læra.»

«Georg låste seg inn i leilegheita og der, ikke overraskande, såg alt ut akkurat som da han forlét det.»

«Frå radioen fanga han opp utsegna ’mange følelser kommer opp når man blir fratatt ritualene sine’, men rakk ikkje å reflektera over dette før telefonen ringte att.»

«Sissel og Jacob Meyer sitt årlege juleselskap var segnomsust på øya. Dei inviterte blei nesten for samfunnstoppar å rekna, rett nok i eit samfunn først og fremst prega av botnar.»


Fra Agnes Ravatn: Veke 53 (roman, Samlaget 2007)

4 kommentarer:

Aina sa...

Hehe - denne må eg lese!

Babette sa...

Er dette et slags svar til Ørstaviks roman "Uke 43"? I så fall signaliserer den mer humor enn førstnevnte.

Tehme Melck sa...

babette: Jeg tviler på at det er noen referanse til Ørstavik her. Men at det er mer humor hos Ravatn enn hos Ørstavik, tviler jeg ikke på. Det skal vel heller ikke mye til?

Aina sa...

Tja, er det heilt utenkeleg at ikkje forfattaren medvite har leika litt med Ørstaviks tittel? Det er jo ikkje alltid så dumt å ha ein tittel som rimer på ein meir kjent boktittel. Treng jo ikkje ha noko med "Uke 43" å gjere utover det. Men tviler på referansen har gått forfattaren og redaktøren hus forbi.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...