10. mars 2008

But you will be lucky ...


"You will spend 70 days in a row with this man, and you will be charmed and offended and amazed and sometimes bored, but you will be lucky."

Sitatet er hentet fra DENNE artikkelen, som jeg tilfeldigvis kom over på nettet, om å lese Prousts På sporet av den tapte tid.

Da jeg leste Ulysses i fjor, omtalte jeg det som et leseprosjekt. Det ga meg lyst til å gi meg i kast med lignende leseprosjekter. I mellomtiden er det blitt mye norsk samtidslitteratur, men nå holder jeg altså på med Dostojevskijs Raskolnikov, som jeg også vil karakterisere som et leseprosjekt. Og en vakker dag (eller kanskje en helt ufyselig dag) skal jeg gå løs på Proust. Han står der i hylla og venter. Foreløpig har jeg bare tatt smakebiter. Men jeg gleder meg til å fortære Proust i sin helhet.

6 kommentarer:

cox sa...

En kanskje enda mer ufyselig dag, så kan du gå løs på "Mannen uten egenskaper" av Musil.
Jeg er glad for at jeg har den (to bind)i hylla. Enhver bok i mine hyller har sin tid.

Tehme Melck sa...

cox: Enhver bok har sin tid, det er jeg enig i. Og Musil får nok sin, han også.

Magnus sa...

Jeg har selv latt meg fange opp av det du kaller "leseprosjekter", etter at jeg, som deg, leste Ulysses. I jula leste jeg Krig og fred og nå er jeg snart halvveis i På sporet av den tapte tid. Det kommer på løpende bånd stream of consciousness skildringer, jeg ikke har sett maken til. Du kan glede deg.

Børge Skråmestø sa...

Forbrytelse og straff er en vakker bok. Jeg var helt ødelagt etter å ha lest den. Når det gjelder Proust, har jeg kommet til tiende bind i den norske oversettelsen. Jeg leser ca. ett Proust-bind i året. Mer makter jeg ikke. Men det er virkelig fabelaktig, på sitt underlige vis.

Børge Skråmestø sa...

Forresten... Hvis du vil bli bedre kjent med Proust før du setter i gang, anbefaler jeg Edmund Whites lille og morsomme biografi om mannen.

Anonym sa...

Proust er en nødvendighet. Jeg har Combray-morgener,jeg våkner og kjenner at jeg ikke kan gå ut av sengen, at det er te jeg trenger.

Jeg leste hele På sporet av den tapte tid på vgs som en del av et veddemål. Jeg var ikke den samme etterpå :D

Ulysses har jeg ikke lest. Mulig det er den som skal være med meg på Interrail i sommer?

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...