10. april 2008

Ny blogg?

Jeg lurer på om jeg skal opprette en blogg til. Som om det ikke er nok arbeid med én, men poenget er: Dette skal være en blogg om bøker og lesing. Mine bøker og min lesing. Med «mine bøker» mener jeg dem jeg har i bokhylla, ikke dem jeg lager selv. Men jeg synes det er relevant at jeg skriver litt om jobben min som forfatter og oversetter også.
Noen ganger synes jeg at jeg går litt for mye utenom denne bloggens egentlige tematikk. Morgenturene mine med bikkjene kan ikke kalles så veldig relevante, for eksempel, og så er det dette med det katolske som jeg er veldig usikker på. Jeg tror at jeg i begynnelsen bare kom inn på det katolske i forbindelse med bøker og filmer, og sånn sett var det jo relevant. Men jeg kjenner at jeg har lyst til å skrive mer om dette, og derfor tenker jeg på å opprette en katolsk blogg, sånn at jeg kan skille det ene fra det andre. Med andre ord: 1) Mindre personlig/privat stoff i aroundbooks, og mer om bøker. 2) En egen blogg for den katolske sfæren i livet mitt.
Er det noen som har noen synspunkter på det?

12 kommentarer:

Sesselja sa...

Jeg liker godt bloggen slik den er i dag, med en miks mellom bøker og personlige anekdoter. Nå er jo jeg bikkjeeier sjølv, så turbilder er bare fint. Kjekt å bli kjent med deg som blogger også. Og dukker det opp katolske innlegg innimellom, så hopper jeg bare over dem.

Men det er klart, ønsker du å skrive mer og grundigere om den katolske tro, så passer det kanskje best med en egen blogg. Da er nok også letter å treffe de rette leserne, de som kanskje er mer interessert i tro og religion enn i lesing og bøker.

Anonym sa...

Nå er jeg ganske ny i bloggverdenen, så jeg vet ikke helt hva slags begrensninger det er ute i dette store dagboknettet. Går det ikke an å ha en slags underside på denne bloggen? Jeg liker virkelig denne siden. Personlig og profesjonell om hverandre. Bøker, bikkjer og katolsk tro. Kunne ikke passet meg bedre.

Børge Skråmestø sa...

Jeg liker bloggen din akkurat som den er; litt av hvert, og man vet aldri helt hva som kommer. I en (relativt) salig-blanding-blogg, får du også folk til å lese om ting de normalt ikke ville ha lest i en blogg som rendyrket temaet (katolisisme, for eksempel).

Hjorthen sa...

Jepp, Børge har rett. Bloggen din er helt fin akkurat slik den er!

Tiqui sa...

Skriver under på det de andre her sier. Du har jo de mer personlige postene dine i egne kategorier, da trenger du ikke en blogg til. Og morgenturene er da ikke irrelevant for bildet av en skribent, oversetter og forfatter? Det betyr jo bare at folk som skriver er hele mennesker og må lufte seg innimellom. Hvorfor skulle du splitte opp identiteten i "han som skriver", "han som tror" og "han som lever et liv"? Bloggen er helt fint slik den er.

Tehme Melck sa...

Takk for alle kommentarer, ikke bare for svar på det jeg spurte om, men også hyggelige tilbakemeldinger på bloggen. Da blir det nok til at jeg fortsetter denne bloggen i samme spor som før. Nå har jeg riktig nok allerede opprettet en blogg nr. 2 som skal ha katolsk tro som tema, men det er for å stå friere til å fordype meg mer i denne tematikken, og jeg tenker meg at det vil bli en blogg for spesielt interesserte. Men det betyr ikke at det katolske innslaget i aroundbooks blir borte.
Igjen takk for de hyggelige tilbakemeldingene.

Tehme Melck sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
www.jorunnsverden.com, Bloggstart 010308. sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
www.jorunnsverden.com, Bloggstart 010308. sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
besserwisser sa...

Jeg tilhører minoriteten som støtter ditt forslag om å lage en egen blogg for bøker. Du må gjerne skrive mer på denne, men for meg blir det slitsomt å bla gjennom poster som ikke omhandler bøker. Et forslag kunne jo ha vært å kopiere det du skriver om bøker til en egen blogg som bare er bokorientert, slik at alle blir fornøyde.

Jeg representerer bare meg, men jeg tror at jeg ikke er den eneste som skriver bokblogg og:
1. ikke er katolikk
2. ikke har en hund (katt for meg)
3. ikke leser om andres turer

Ikke at jeg har rett og du er dum eller omvendt, men en utsiling til en ren bokblogg har noe for seg. Som sagt kan du jo poste bokinleggene dine både her og der.

Tehme Melck sa...

besserwisser: Denne bloggen ER en blogg for bøker, og skal fortsette å være det. Poenget var å henlegge spesielt det katolske stoffet til en blogg for seg, og ev. redusere annet "utenomboklig" stoff i denne bloggen, som f.eks. turrapportene mine. Men hvis jeg tolker kommentarene rett, er det en viss sans for mangfoldet i bloggen.

besserwisser sa...

Nja, nå skjønte jeg forsåvidt at dette er en bok om bøker. Jeg har også sett at tendensen går i motsatt retning, noe jeg påpekte relativt tidlig i min post. Jeg mente kun å lage en ren bokblogg i tillegg som et alternativ for de av oss som bare leser bokanmeldelser.

Imidlertid ser det ut til at du har avsluttet diskusjonen, og da er vel ikke mer å si om den saken.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...