22. januar 2009

Vår drøm om USAEt lite apropos til de lesende presidentene (to innlegg nedenfor): Jeg har nylig begynt på et fire ukers gratis prøveabonnement på Dagsavisen. Som om jeg ikke har aviser nok, med tre lokalaviser, Aftenposten, Klassekampen og Morgenbladet, de to siste riktig nok bare ukentlig (lørdagsab. på KK). Men sist jeg var i Oslo og spiste lunsj på bokcafeen til Norli i Bogstadveien, bladde jeg i Dagsavisen som lå der, og ble behagelig overrasket. Nydelig design og godt innhold. Tabloid så absolutt bare i formatet. Uten å påberope meg den fulle og hele oversikt, kan det ikke være mange norske aviser i dag som har et så rent og tiltalende design, som foruten å gi et meget behagelig visuelt inntrykk også gjør at det som står i avisen, fremstår veldig klart og tydelig. Avisen virker kritisk og oppegående, med mye kulturstoff. I dag blant annet med en veldig interessant sak om Edvard Munch og Oslo kommune, av Stig Andersen, regissøren av dokumentarfilmen «Skrik og Madonna» som ble sendt nå sist lørdag, og som jeg så. Men det var særlig Stein Ørnhøis kommentar om presidentskiftet i USA som fanget min oppmerksomhet, og som utgjør det varslede aproposet. Du finner kommentaren hans HER.

5 kommentarer:

Ragne Rognebær sa...

Takk for tipset, dette må sjekkes.

Odette de Crécy sa...

I USA er kulturlivet fundert rundt stiftelser, sponsing og frivillighet.
De har ikke en egen kulturminister - men er alikevel en av de største kultureksportørene.

Denne markedsstyrte kulturen har påvirket oss lenge.

Og det vil den nok fortsette med - uansett hvem som er deres president.

Dipsolitteraten sa...

OK, da må de ha skjerpet seg i Dagsavisen. Jeg er oppvokst med Arbeiderbladet/Dagsavisen og min dom er: sidrumpa og kjedelig.

Tehme Melck sa...

Odette: Virkelig? Ingen egen kulturminister? Det viste jeg ikke. Men du har selvfølgelig rett i at den anglo-amerikanske kulturen vil fortsette å påvirke oss med uforminsket kraft.

Dipso: Mye forandrer seg her i verden, mye faktisk også til det bedre. Som Dagsavisen, tydeligvis.

Odette de Crécy sa...

Ingen kulturminister?
Det samme spør den danske avisen Politiken om, 13. januar 2009.
Nei - de har faktisk ikke det.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...