20. juni 2011

Brighton Rock

Da jeg var ferdig med Hagesang av Aasne Linnestå (omtale kommer), tenkte jeg: Hva skal jeg lese nå? Svaret ga seg selv. Jeg var jo ikke ferdig med Graham Greene. Et av hovedverkene gjensto, nemlig Brighton Rock. En bok jeg har begynt på opptil flere ganger, men aldri klart å trenge inn i. Nå glir den greit. Apropos å begynne på denne boken, så har jeg tidligere omtalt den første setningen i DETTE innlegget. Denne setningen er nemlig en oversettertabbe, i og med at den har en tvetydighet på norsk som den ikke har i originalen.
Da jeg først hadde kommet godt i gang med Brighton Rock, oppdaget jeg at den ble filmatisert på nytt i fjor, med blant andre Helen Mirren i en sentrol rolle. Nå har jeg bestilt filmen fra Lovefilm, hvor jeg leier DVD-er til hjemmekinoen. Men jeg tror jeg skal lese boken ferdig før jeg ser filmen.

2 kommentarer:

Geir Isaxen sa...

Jeg var medlem av Lovefilm, men siden jeg var misfornøyd med utvalget, meldte jeg meg ut. Nå har jeg oppdaget 'Platekompaniet' på Ski Storsenter. De har et voldsomt utvalg og rimelige priser. Igår kjøpte jeg 'A clockwork orange' til kr. 59,50. Platekompaniet har også nettbutikk.

Tehme Melck sa...

Jeg kjenner jo godt Platekompaniet, som også har filial her i byen, men når det gjelder film foretrekker jeg stort sett å leie fremfor å kjøpe (selv om jeg samler på f.eks. Woody Allen), og jeg er godt fornøyd med utvalget hos Lovefilm. Men man må ofte lete litt for å finne kvalitetesfilmene. F.eks. har de et bra utvalg av Almodóvar, som også er en av mine favoritter.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...