10. oktober 2016

Hvem får nobelprisen?

Hvem får årets nobelpris i litteratur? Det spekulerer man selvsagt på, i år som alle andre år. Bob Dylan og Murakami er det bare å glemme, uansett hvor populære de er. Murakami skriver underholdningslitteratur, for den den som ikke har oppdaget det, og har ingenting i nobelsammenheng å gjøre. Man blir ikke nobelprisvinner ved å prøve å smiske seg inn hos vestlige (semi)intellektuelle med en så spekulativ tittel som Kafka på stranden.
Norge har faktisk to mulige kandidater, Dag Solstad og Jon Fosse. Det hadde vært fantastisk morsomt om en av dem hadde fått prisen. Men det er mange om beinet her. Min favoritt er ungareren Péter Nádas. HER er en interessant artikkel om temaet.

3 kommentarer:

aariho sa...

En interessant artikkel om Nobelpriskandidater, og ikke-kandidater. Det blir spennende aå se hvem som får prisen, da det ikke ser ut til at noen peker seg spesielt godt ut. Jeg tør ikke gjette hvem.

Hedda sa...

Så feil kan man ta.

Tehme Melck sa...

Jeg er fullstendig rystet. Men jeg står helt utenfor min generasjons nesegruse beundring for amerikansk pop- og rockmusikk. Jeg har aldri gått i flokk.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...