28. februar 2008

Så du trodde du kunne slippe å betale parkeringsboten?

Ikke før hadde jeg postet innlegget under, så poppet det inn en mail med svar fra Frederiksberg kommune på klagen jeg sendte. Boten ble ilagt fordi jeg sto for nær et veikryss, men jeg prosederte på at veien til venstre i bildet var merket "privat", og at det derfor ikke var snakk om et kryss. Men den holdt ikke. I gamle dager gikk det an å spille på at man var utlending, men det går visst ikke lenger, i hvert fall ikke på Frederiksberg. I tillegg er det nå innrettet et internasjonalt innkasseringskontor for parkeringsbøter, så du er ikke trygg i utlandet.


Kære Jørn Roeim

Parkeringskontoret har nu behandlet din indsigelse mod ovenstående afgift, og vi har ikke kunnet give dig medhold i indsigelsen.

Regelgrundlag
Kommunens mulighed for at opkræve parkeringsafgifter er fastlagt i færdselslovens § 122 a og bekendtgørelse nr. 972 af 17. oktober 2005 om kommunal parkeringskontrol.

Standsning og parkering må ikke ske i vejkryds eller inden for en afstand af 10 meter fra den tværgående kørebanes eller cykelstis nærmeste kant, jf. færdselslovens § 29, stk. 1, nr. 2 (lovbekendtgørelse nr. 1276 af 24. oktober 2007).

Parkeringsafgiften er blevet pålagt i medfør af færdselslovens § 121, stk. 1, nr. 3 (lovbekendtgørelse nr. 1276 af 24. oktober 2007).

Begrundelse
Dit køretøj er den 19. februar 2008 i tidsrummet fra kl. 07.19 til kl. 07.21 observeret henstillet på Frederiksberg Allé ud for nr. 12, hvor standsning er forbudt.

Parkeringskontoret har vurderet din indsigelse, hvor du bl.a. anfører, at der var tale om en indkørsel (til privat område).

Vi kan hertil oplyse, at der ikke er tale om en privat indkørsel, men derimod en tværgående vej med flere beboelsesejendomme.

At området er privat er ikke relevant, idet dansk færdselslov ikke skelner mellem privat og offentligvej. Endvidere fandt din parkering sted på offentlig vej.

Jeg har forståelse for din ærgrelse over parkeringsafgiften. Det er altid ærgerligt at blive pålagt en afgift, især når man ikke er sig overtrædelse bevidst, men manglende kendskab til et andet lands love, i dette tilfælde parkeringsregler og restriktioner, kan ikke begrunde annullering.

Dit køretøj var henstillet i strid med reglerne, og parkeringsafgiften blev derfor pålagt med rette.

Eventuelle spørgsmål vedrørende betaling henvises til Euro Parking Collection på tlf.nr. +44 (0)20 7288 9740 eller via www.epcplc.com



Venlig hilsen

Henriette Juhl Ildor
Sagsbehandler

6 kommentarer:

Unknown sa...

"Jeg har forståelse for din ærgrelse over parkeringsafgiften". Det var jo et sympatisk trekk, som du neppe ville ha funnet hos en NORSK saksbehandler.
Sure penger å punge ut med, uansett.

Jørn Roeim sa...

cox: Ja, sånne formuleringer tar jo litt brodden av det hele. Men du har rett - det er sure penger uansett.

Jørn Roeim sa...

cox: Det er forresten ikke så verst at saksbehandleren begynner brevet med "Kære J.R." heller ...

Spectatia sa...

Og så jeg som trodde det skulle være en slags quiz innbakt i dette danske brevet... Må ha fått quizer på hjernen, er jeg redd.

Men jeg holder med dere, det var virkelig et sympatisk formulert brev, til å ha en myndighet som avsender.

Hobbyfilosofen sa...

Ja, det er jo lov å prøve seg. Om man ikke klager får man jo i hvert fall ikke medhold...

Parkeringsbøter kan være sure. Spesielt når man ikke forstår årsaken. Som når jeg i norsk stil krysset gaten diagonalt og parkerte på den andre siden første sommeren vi bodde i Sverige. Det kostet 700 kroner, svenske riktignok, men likevel, å stå "mot kjøreretningen". I Sverige får man nemlig bare parkere med kjøreretningen (dvs på høyre side). Vil du parkere på den andre siden av gaten må du først snu.

Jeg har aldri forstått hvorfor. Kanskje har det med overgangen fra venstre til høyrekjøring å gjøre. Kanskje har det med det estetiske inntrykket å gjøre. Det ser jo unektelig bedre ut når alle biler står parkert med fronten samme vei. Spesielt når det nesten bare er Volvoer.... ;-)

Anonym sa...

l?rt en masse