18. mars 2013

Etterlysning

Som påpekt noen innlegg nedenfor, er jeg på sett og vis en samler. "På sett og vis" betyr at jeg ikke er hverken bibliofil eller biblioman. Jeg samler ikke på sjeldne førsteutgaver eller lignende. Det er lesegleden, innholdet i bøkene, som er mitt utgangspunkt for å samle. Og gleden og nytten av å ha mitt eget bibliotek. Men jeg samler jo, visst gjør jeg det.

I et annet innlegg tidligere i måneden skrev jeg også om at jeg manglet Justine, første bind i Lawrence Durrells Alexandriakvartetten. Denne boken fant jeg riktig nok hos Halfdans bokhus, men uten smussomslag. Og siden jeg har de tre andre bøkene med smussomslag, må jeg også ha den første med smussomslag. Den er jeg nå på jakt etter.

Tidligere i vinter spurte min blogg-kollega Dipsolitteraten om han kunne få sende meg en bok, og det kunne han selvsagt; jeg elsker å få bøker. Det viste seg å være en bok han hadde hatt et par korte blogginnlegg om, men som var helt ukjent for meg, nemlig Under vulkanen av den engelske forfatteren Malcolm Lowry. En kjent bok, viser det seg, en moderne klassiker som figurerer på lister over verdens hundre beste bøker. Dipsolitteraten sendte meg en engelsk pocketutgave, og jeg fikk lyst til å ha boka på norsk også. Det var ikke så lett. Den finnes ikke i handelen, og var heller ikke å oppdrive antikvarisk. Etter mye leting fant jeg den på finn.no og fikk den tilsendt fra en dame på Vestlandet et sted, til en akseptabel pris. Men uten smussomslag. Dette er en bok som kom i Gyldendals gule serie i sin tid.

Altså er jeg nå på jakt etter to bøker: Justine av Lawrence Durrell, norsk førsteutgave med smussomslag, og Under vulkanen av Malcolm Lowry, også den med smussomslag (Den gule serie).

Derfor spør jeg lesere av denne bloggen om de tilfeldigvis skulle være i besittelse av noen av disse bøkene og kunne tenke seg å kvitte seg med dem, eller vet om andre som er det. Eller om noen kan gi meg beskjed hvis de ser disse bøkene i en brukthandel eller et antikvariat eller lignende.

Når det gjelder Durrell, kan jeg være interessert i hele kvartetten, det kan kanskje være vanskelig å finne Justine alene. Men umulig er det ikke, jfr Halfdans bokhus, som hadde opptil flere eks, bare uten smussomslag.

2 kommentarer:

Anne C.W. sa...

Du har selvsagt sjekket antikvariat.net?

Tehme Melck sa...

Ja, selvsagt. Eneste forekomst er hos Norlis antikvariat, som har hele Alexandriakvartetten til en tusenlapp. Men jeg vil fortsatt prøve å finne bare Justine. Og Lowry er ikke å finne noe sted. Derfor etterlysningen.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...