9. februar 2009

Torgrim Eggen-nyttKulturdelen av Aftenposten melder i dag at Torgrim Eggen "pusser opp" sin roman Gjeld, som foregår i 1991 og handler om den økonomiske nedturen etter den såkalte jappetiden på slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-årene. Årsaken er at boken skal ut på nytt igjen (i april) på grunn av dagens finanskrise. Han endrer ikke på handlingen - den skal fortsatt foregå i 1991, men han "pusser den opp slik man pusser opp båter om våren" fordi noe ikke har tålt tidens tann, som han sier. Dessuten skriver han et nytt etterord.

Og til høsten kommer han trolig med en helt ny roman.

1 kommentar:

Cyno Grassator sa...

I dag var det for kaldt for avisbudet på Bjølsen, så dette er alt jeg vet om dagens avis. Torgrim E er heldig som får anledning til å forbedre sin egen tekst. Til sammenligning pleide Hamsun bare å modernisere rettskrivningen i nye utgaver av romanene. Han syntes kanskje teksten som sådan holdt seg over tid. Ikke så selvkritisk som Eggen, med andre ord.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...