5. januar 2008

På rett hylle.


Mitt "litterære univers" er, på det profesjonelle plan, befolket av forleggere, redaktører, manusvaskere, korrekturlesere, redaksjonssekretærer, illustratører etc, og på det private plan av bokhandlere, antikvarbokhandlere og bibliotekarer.
Akkurat nå er det imidlertid en snekker som spiller hovedrollen. For første gang i mitt liv flotter jeg meg nemlig med skreddersydde bokhyller i heimen. Nå skal stua bli et skikkelig bibliotek!
På bildet ser vi en nisje i stua, som nå er dekket av bokhyller fra gulv til tak, og som jeg, etter planen, skal gi det første malingstrøket i dag. Gjett om jeg gleder meg til å få bøkene på plass og få alt i orden med belysning osv.
Og mandag kommer snekkeren tilbake og fortsetter bortover den ene langveggen.
Andre folk ville sikkert pusset opp kjøkkenet, men her i huset er det altså bøkene som blir prioritert. I hvert fall i denne omgang.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Dette blir stas! Jeg misunner deg hverken hjem eller bil, men det biblioteket kunne jeg sannelig tenkt meg. Jeg trøster meg med at tehmemelck er eldre enn meg, og at også jeg engang i fremtiden vil få meg mitt eget bibliotek!

Anonym sa...

PS!
Har du forresten klikket deg inn på Tom Egelands hjemmeside?
Under rubrikken 'Paktens voktere' finner du et video-intervju. Der kan du se hans kombinerte hjemmekontor/bibliotek. Utrolig flott!

Spectatia sa...

Åhhh! DEN gleden kan jeg leve meg inn i. :-)

Anonym sa...

Akkurat hva jeg drømmer om...

Anonym sa...

Her i huset er vi litt uenig om stua skal være tapetisert med bøker eller ha bilder og pynt på veggene, så vi har inngått et kompromiss. Den ene veggen har bokhylle fra gulv til tak og fra vegg til vegg, mens den andre har TV-, spill- oglydanleggduppeditter. De andre veggene har dører og vinduer. Kunne gjerne ha tenkt meg mer plass ...

Anonym sa...

Dette blir lekkert. Gleder meg til å se bilder når det blir ferdig. Lykke til med malingen.

Anonym sa...

Veldig misunnelig!

Anonym sa...

Nå ble jeg skikkelig misunnelig!