15. februar 2008
Gårsdagens bokkjøp.
Jeg var en snartur i hovedstaden i går, invitert av Cappelen-Damm til lunsj på Grand Café med den svenske forfatteren Karin Alvtegen og hennes norske redaktør. Jeg har oversatt alle Alvtegens bøker til norsk.
På vei fra parkeringshuset i Vika til Grand, hadde jeg beregnet tid til en liten handleseanse hos Norli. Følgende bøker ble kjøpt:
Ole Robert Sunde: Jeg er et vilt begrep (essays, Gyldendal 2007). Sunde fikk nylig Gyldendal-prisen. Jeg har tenkt at det kan være på tide å lese noe av Sunde, samtidig som jeg har stor appetitt på essays for tiden. Les mer om Sunde HER .
Pierre Bayard: How to Talk About Books You Haven’t Read.
Kan jo være kjekk å ha for en bokblogger, tenkte jeg.
Bevingat. Svensk sitatbok. Jeg får aldri nok sitatbøker.
Men först lite musik!
21 bilder och 60 texter om konsten att lyssna.
«En bok om det mesta som låter: om mobilsignaler och countryfestivaler, Beethoven och Cage, syntar och stråkkvartetter, Coltrane och Sjostakovitj, ljuddesign och filmmusik ...»
Hvordan klarer svenskene å lage så billige pocketbøker, og så mange morsomme og innholdsrike faktabøker/antologier/essaysamlinger av denne typen? Jeg begynte å bla i denne i går kveld, og klarte nesten ikke å legge den fra meg.
Beate Grimsrud: Søvnens lekkasje. Roman, Cappelen 2007.
Hun vant jo nylig P2-lytternes romanpris - bloggerkollega leselamas innlegg i den forbindelse finner du HER . Grimsrud passer dessuten bra inn i mitt pågående prosjekt med å bli bedre kjent med norsk samtidslitteratur, og det er vel på tide at jeg får lest henne? Jeg har vært nysgjerrig på henne lenge.
Bjarte Breiteig: Folk har begynt å banke på. Noveller, Aschehoug 2007.
Et typisk eksempel på en forfatter og en tittel som jeg har et sted i bakhodet, fra anmeldelser og omtaler. Passer også bra i prosjektet mitt med norsk samtidslitteratur.
Jan Kjærstad: Kjærstads matrise. Samlede essays, Aschehoug 2007. Det var dette med essays ... Jeg har egentlig ikke noe forhold til Kjærstad, men innholdsfortegnelsen avslørte mange interessante temaer for en bokblogger. Kjærstad er jo en av våre fire nye store, og størrelsen på denne boka står i stil med det. Kan man tenke seg en like diger essaysamling av en kvinnelig forfatter?
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
-
Statens kunstnerstipend er tildelt. På DENNE siden er det lenker til listene over både kunstnerstipender og garantiinntekter. Flere i det l...
-
Hva passer vel bedre akkurat nå enn et sommerbilde? Gustave Courbet: Les demoiselles des bords de la Seine (été), 1856, Musée du...
4 kommentarer:
(Koblingen til Sunde funker ikke.) Der minte du meg på noe: Jeg bestilte 'Kjærstads matrise' i november ifjor. Da var den utsolgt hos Bokklubben. Jeg får prøve igjen. For 950 siders essaysamling til 199,- lar seg jo høre.
cox: Takk for at du gjorde oppmerksom på koblingen. Jeg hadde glemt å legge den inn.
PS: Jeg har mange ganger undret på hva en mann som Ole Robert Sunde lever av. For bøkene hans selger jo ikke. "Ingen" jeg vet om har klart å fullføre en Sunde-bok. Med denne prisen får han nok albuerom, dvs. etter 25 års forfatterskap får han en oppmuntring som ligner en normal årslønn!
Og du TM, har kanskje peiling på sånt: Når en av hans bøker blir reddet av innkjøpsordningen (1000 ex), hva sitter da forf'en igjen med av kroner & øre?
cox: Jeg går ut fra at Sunde lever av sitt forfatterskap, men jeg vet ikke. Noen bøker selger han vel tross, alt, uansett får han jo minstehonoraret. Innkjøpsordningen blir som et salg av 1000 bøker, dvs at han får vanlig royalty av disse. Selv om han bare selger noen hundre utenom, så blir det jo relativt bra sammenlagt.
Legg inn en kommentar