11. august 2012

Noen hint til quizen

1) En av verdens mest kjente romaner. Den begynner med beskrivelsen av han, som ligger på det brune barnålteppet i skogen og betrakter noe. Han har god grunn til å være bevæpnet, det er mange våpen i aksjon her.

2) Atelier, sex, kvinnelig forteller. Kanskje vi er i Paris i de glade tyveårene. For eksempel

3) Her er vi på reise, og ikke en hvilken som helst reise. USA skal tydeligvis krysses fra hav til hav, men hvor kommer de fra, og hvor skal de? Etter farten på toget å dømme, må vi et stykke tilbake i tid.

4) Høres amerikansk ut. Nåtid.

5) Noe utpreget friluftsmenneske er hun vel ikke, stort sett vandrer hun rundt mellom hjemmets fire vegger (og holder på å gå på veggen), men her er hun altså på skitur, som nordmenn flest. Og drømmer seg vekk fra sin triste tilværelse. Vi kjenner henne alle sammen.Hun kommer seg ut i verden etter hvert.

6) En intellektuell dame (kanskje en forfatter), en ikke-intellektuell mann. "Bilselger" er et stikkord.

7) Come on. Både stedsnavnet og skrivestilen er hint nok. Ikke kom og si at du ikke har lest ham. Nettopp innstilt til prestisjetung pris.

8) Høres svensk ut. Og det er mye vann involvert. Men hva hender?

9)  En av litteraturens skrivende leger. Særlig kjent for denne boka. Og nasjonaliteten fremgår av utdraget.

10) Kan det bli mer engelsk? Dvelende, utpenslet om mennesker og de nære ting.

For ordens skyld: Jeg får ikke tid til å se på eventuelle svar før i kveld. Hittil har responsen vært liten. Leser ikke folk bøker? :-) 

3 kommentarer:

Kollega i Østfold sa...

Ok, da må nr. 9 være han som ikke var helt stueren, som du sier, pga. jødehatet sitt? Spesiell fyr. Han er oversatt til norsk.

Odette de Crécy sa...

Skikkelig vanskelig, men tror jeg har tatt nr 6, som har skrevet om posthornet, og nr 7 som går og skriver, dessuten tror jeg at nr 8
har fått Nordisk råds litteraturpris for denne boken. Nr. 9 er jeg ganske sikker på siden jeg nettopp har lest den - reisen til nattens ende. men kan nr 1 være Hemmingway? Jeg har bommet på ham før ...

Jørn Roeim sa...

Kollega: Det er riktig. Louis-Ferdinand Céline.
Odette: Imponerende. Alt riktig.