12. juli 2010

Bokdatabase

Som tidligere nevnt klarer jeg ikke lenger å holde oversikt over boksamlingen min, som etter hvert omfatter ca 7000 bøker, og som fortsatt øker. I går var jeg i bruktbokbutikken Halfdans bokhus (tidligere omtalt i DETTE innlegget), og var flere ganger i tvil om hva jeg hadde eller ikke hadde. Av 25 innkjøpte bøker ble det heldigvis bare én duplikat. Jeg har tidligere sondert litt på nettet for å finne en bokdatabase som kan holde orden på samlingen, men av en eller annen grunn er det aldri blitt til at jeg har anskaffet et slikt program. I går sjekket jeg litt på nettet igjen, og syntes at DETTE programmet virket mest interessant. Jeg har nå lastet ned en prøveversjon som jeg leker meg litt med. Det holder å taste inn ISBN-nummeret, så kommer alt opp automatisk. Det er selvfølgelig et voldsomt arbeid å få registrert alt, men med et slikt program kan jeg i hvert fall registerere nye bøker etter hvert som de kommer. Er det noen som har erfaring med slikt?

8 kommentarer:

Øystein sa...

Jeg har benyttet meg av LibraryThing.com i et par år og er godt fornøyd. De har også en liten mobilversjon av siden som jeg av og til har brukt for å slippe å gå i dobbeltkjøpsfella.

De støtter visst strekkodelesere, noe du kan kjøpe deg for en hundrelapp eller så -- det burde gjøre prosessen relativt kjapp, i hvertfall på nyere bøker.

Jeg gjorde det for hånd i min tid, og brukte vel omtrent en måned på femtenhundre bøker. Prisen for en ubegrenset konto er omtrent 160 kroner, men det skal gå an å prøve siden gratis.

Jørn Roeim sa...

Jeg skal ta en nærmere titt på LibraryThing. Basen er sikkert ganske lik, men det spesielle med denne er tydeligvis at man kan dele med andre. Det med mobilversjon er interessant. BookCollector kan visstnok gjøres tilgjengelig på iPhone via en applikasjon.

Odette de Crécy sa...

Da må du vel bringe med deg basen og strekkodeleseren på handleturene dine - og hvis du handler på nettet kan du vel bare sjekke i hyllene dine ......

Unknown sa...

Mange bokbloggere benytter seg av:
http://bokelskere.no/bruker/velkommen/
(Det er en gratis tjeneste.)

Jørn Roeim sa...

Geir: Takk for det. Jeg har jo lenke til denne siden, men må innrømme at jeg aldri har sett grundig nok på den til å oppdage at jeg kan registrere mine egne bøker der.

Elin sa...

Som bibliotekar er jeg i befatning med katalogen hver dag. ;-) Har relativt god kjennskap til både MikroMarc og Bibliofil, og katalogisering i disse. Programmet du tester ut har jeg ikke vært borti.

Jeg regner med at det du trenger er et relativt enkelt program, hvor tittel, forfatter og ISBN er søkbart. Og det er helt klart en stor jobb å skulle legge inn noen tusen bøker. Gjorde et spinkelt forsøk på å legge inn egne bøker en gang for noen år siden, men ga opp. Fant ut at det ble litt for mye som å ta med jobben hjem. ;)

Håper du finner noe som passer for deg!

Unknown sa...

Tehme Melck: Du burde så absolutt ta en titt, ja. Bokelskere.no har mange fordeler. La oss si at du skal legge inn bøker av Dostojevskij. Når du skriver inn forfatternavnet, vil hans samlede forfatterskap listes opp, og det er bare å klikke på boxen "Legg til". Du kan også sortere under "Har lest", "Skal lese" osv. Systemet er såpass snedig at det katalogiserer bøkene automatisk i de sjangre der de hører hjemme.
I tillegg kan du se hvilke andre boksamlere her i landet som har "dine" bøker. Det blir riktig pent og ryddig. Og gratis, som sagt.

John Olav sa...

Jeg har nettopp tatt i bruk Book Collector, og det virker som en drøm!