17. august 2012

Svar på quiz

Takk for god deltagelse og mange riktige svar! Trodde det skulle bli dårlig respons på nynorsk, men der ble jeg altså gledelig overrasket.

Nr. 1 ble gjettet: Anna Gavalda: Saman er ein mindre aleine. Oversatt fra fransk av Tove Bakke og eneste bok i quizen av utenlandsk forfatter.
Nr. 2 var Tarjei Vesaas: Is-slottet. Her lå det tydelige hint i teksten, i og med at det var en «ho» som hørte isen knake. Den ble gjettet. Som en kuriositet kan jeg nevne at utdraget var hentet fra mitt signerte eks av denne boken.Signaturen fikk jeg da jeg var elev på Elverum Folkehøgskule, og de nærmere omstendighetene rundt mitt møte med Tarjei Vesaas kan leses i DETTE tidligere innlegget.
Nr. 3 var Kjartan Fløgstad: Grense Jakobselv. Også den ble gjettet.
Det samme med nr. 4, Olaug Nilssen: Få meg på, for faen, som jo ganske riktig nylig er filmatisert. Dramatisert for teater er den vel også blitt, så vidt jeg husker.
Nr. 5 ble gjettet, Krinsereglane av Edmund Austigard, forfatter og direktør i Samlaget.
Derimot var det ingen som gjettet nr. 6, Aina Basso: Inn i elden. Ainas tredje bok, som kom i år, og som handler om en ung overklassejente fra København som havner som embetsmannskone i Vardø i heksebrenningenes tid. Også den omtalt her i bloggen tidligere i år.
Nr 7 ble karakterisert som en nokså utradisjonell julebok med handling lagt til Vestlandet, og det er en god karakteristikk av Veke 53 av Agnes Ravatn. En morsom bok.
Nr. 8 ble gjettet. Også den hadde tydelige hint i teksten. Kjærleikens ferjereiser av Edvard Hoem, hans store gjennombrudd i 1974.
Nr 9 ble ikke gjettet, det var fra Arne Garborgs Kolbotn-brev. Både språket og hint fortalte at vi skulle en del tilbake i tid.
Nr. 10 ble gjettet av min oversetterkollega i Østfold, som kjenner forfatteren. Stephen J. Walton: Roadmovie. Manuset, som nettopp har vært en del omtalt i denne bloggen.

Takk for deltagelsen! Jeg har en vag plan om å gjøre fredagsquizen til et fast innslag, men tiden vil vise om det lar seg gjennomføre.

2 kommentarer:

Odette de Crécy sa...

Fin quiz. Jeg oppdaget den først nå og klarte nr.1,6,7,8 og 9, uten å se på svarene. Burde tatt nr 3 også siden det ikke er så lenge siden jeg leste den. Får følge litt bedre med neste fredag, dette er morsomt!

Jørn Roeim sa...

Takk for hyggelig kommentar igjen! Jeg har som sagt tenkt å prøve å lage quiz hver fredag. Vi får se hvordan det går.