21. desember 2006

På skattejakt i Oslo Nye Antikvariat


Even Fen, innehaveren av Oslo Nye Antikvariat, hater data, men elsker bøker.

En bokhandel er én ting, men finnes det noe sted hvor en bokelsker og -samler føler seg mer vel enn i et velfylt antikvariat? Mitt faste antikvariat er Oslo Nye Antikvariat på hjørnet av Industrigata og Majorstuveien, ett kvartal opp fra Bogstadveien. Ganske unnselig, med noen bokkasser utenfor. Inne er det akkurat så fullstappet som det skal være i et antikvariat, et velordnet rot som gir ilinger nedover ryggen ved tanke på det man kan finne. For eksempel akkurat den boken, som man har lett så lenge etter, eller bøker man aldri har hørt om, men som fanger blikket og interessen, eller bøker som bare er rare eller pene eller hva det måtte være.
Mannen bak disken heter Even Fen, og bøkene finnes bare i hyllene og i hans hode, ikke på nettet. Det vil si at du kan finne bøker her som du ikke finner på antikvariat.net. Dessuten er prisene i Oslo Nye Antikvariat jevnt over lavere enn i mange andre Oslo-antikvariater.
Sist jeg var innom Oslo Nye Antikvariat, nå i desember, kjøpte jeg Kunderas Romankunsten (jeg samler på Kundera og manglet den), dessuten Langsomheten, en av Kunderas romaner som jeg ikke hadde hørt om engang. Så en pen utgave av Nabokovs Lolita, en moderne klassiker som hittil har manglet i min samling, og ikke minst Flukt av Graham Greene (som jeg også samler på), andre del av hans selvbiografi. Første del, Noe av et liv, hadde jeg fra før.
Vær klar over at i et antikvariat finner du også ofte ganske nye bøker, til en langt billigere penge enn i bokhandelen. Ta turen innom Oslo Nye Antikvariat du også. Datafri sone, men stappfullt av bøker.

5 kommentarer:

Eva sa...

Kan jeg linke til innlegget ditt?

Tehme Melck sa...

Eva: Selvfølgelig.

Eva sa...

Husker du meg forresten? Jeg sendte brev til deg da jeg var liten, fordi jeg likte Animorphs-bøkene så godt. Og så fikk jeg være med i din ekslusive bokklubb :)

Tehme Melck sa...

Eva: Ja, så vidt. Hyggelig at du husker meg! Du inspirerer meg til å lage et innlegg om Animorphs, som kommer ut på nytt i år.

Anonym sa...

Var innom Antikvariatet i begynnelsen av mars og lette etter Trangviksposten 3 og 4. Fant dem ikke men fant 1 og 2. Skal innom på ny i juni.

Juleroser

"Juleroser" fra Samlaget, det vakreste juleheftet man kan tenke seg. Et litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste...