5. september 2007

Bloggistikk.


Jeg tror jeg kan slå fast at blogging ikke er noen eksakt vitenskap, selv om min erfaring foreløpig er noe begrenset, siden jeg ikke har blogget i et år engang (jeg har ettårsjubileum i slutten av oktober). Antallet besøkende har vært jevnt økende, og er nå på 65-70 per dag. Da jeg var i Danmark i juni, var antall besøkende per dag noe mer enn dette, for så å falle til bare noen og tredve i sommer. Da ble jeg lettere nervøs og begynte å lure på hva jeg gjorde galt, men så kom jeg til å tenke på at det sikkert var ferien som hadde skylden. Og det var det kanskje, for de siste ukene har antall besøkende igjen økt ganske markant.
Jeg trodde jeg hadde oppdaget en form for lovmessighet i at når antall besøkende går opp, går den gjennomsnittlige besøkstiden ned, og omvendt, men i sommer var antall besøk lavt og besøkstiden kort, og i de seneste ukene har både antall besøk og besøkstiden økt.
Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg er så opptatt av antall besøkende, men registrerer at jeg er det. Det er kanskje like naturlig som å ønske at så mange som mulig skal kjøpe bøkene mine. Bloggen tjener jeg riktignok ikke noe på, men også den er tross alt en form for publisering, og meningen med å publisere noe er jo at det skal bli lest. Slik du nå har gjort med dette innlegget.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror de fleste bokelskere har stor glede av å diskutere bøker med andre. Og en bokblogg er helt supert til dette formålet. Jeg har startet en bokblogg på Facebook, og vi er nå 38 stykker - i hvertfall 20 av disse er aktive. Vi diskuterer, anbefaler, roser og riser. Jeg er inne og sjekker hver dag, og gleder meg hver gang :-)
Janke

Knut Rage sa...

Du er sikkert best her - og bloggen din ER god - men har du vurdert Forfatterbloggen
http://www.forfatterbloggen.no/roller/

Litt meir støy der, riktignok, men nemner det berre.

Takk for bra "om bøker" - har lese bloggen omtrent kvar dag sidan mai.

Anonym sa...

Syns ikke det er rart at du er opptatt av besøket på bloggen. Det må da være moro med så godt besøk? Og inspirerende!
Kan ikke være særlig stas å blogge dag ut og dag inn hvis ingen gidder å lese!
Med denne bloggen leses jo flittig - så stå på videre til glede for oss som finner veien inn - selv om vi i perioder kanskje ikke prioriterer datamaskinen!
Takk for mange gode lesestunder!

Jørn Roeim sa...

Rage og anonym: Takk for hyggelige kommentarer.

Anonym sa...

Du har flere besøkende enn meg, og jeg har blogget den bloggen jeg blogger nå i 2 1/2 år nå. Så du kan være veldig fornøyd. :)

Anonym sa...

Åh nei, ikke forsvinn inn i Forfatterbloggen. Bli her! Det er en riktig, riktig flott blogg du har. En jeg leser hver eneste dag. (Så sant jeg er på nettet.) En blogg som er uavhengig og annerledes og ekte mot dette med å lese og å skrive. En blogg man nesten blir litt avhengig av og som ikke ser ut til å påvirkes av "verdens støy". Fin, fin blogg!

Jørn Roeim sa...

leselama: Når blir jeg nesten litt flau, men takk skal du ha. Og jeg skal ikke forsvinne inn i Forfatterbloggen.