21. mars 2008

Keemum ... uuumh ...





Noen av tekoppene mine. Før samlet jeg på alt mulig, men jeg prøver nå å innskrenke meg til blå-hvitt. Til venstre en kopp fra Rörstrands Ostindia-serie øverst, og en fra Villeroy & Bochs "Botanica" nederst. Til høyre øverst en Villeroy & Boch "Casa look", og under den en "Geranium" fra Spode Blue Room Collection. I bakgrunnen skimtes et antikt "Spis pent av osten"-fat til venstre og til høyre en gammel Spode-tallerken.


En svensk bok- og teblogger har prøvesmakt keemum, en av yndlingsteene mine. Innlegget finner du HER. Keemun er en tradisjonell svart te fra Kina, som egner seg godt til å blandes med melk. Minner en del om assam, som kanskje er "melketeen" fremfor noen, men keemum har mindre garvesyre.

2 kommentarer:

Tekoppen sa...

Vad roligt att du visar dina tekoppar! Jag har massor av tekoppsbilder i kameran just nu, jag satt och visade dem för en kollega idag. Först var hon måttligt intresserad men sedan fick vi igång ett hemskt givande tekopps-samtal och mindes lyriskt våra sedan länge spruckna favoritkoppar!

Assam drack jag mycket för ungefär ett år sedan, när jag var på skrivarkurs i Wales, men sedan dess har jag glömt smaken. Igår köpte jag ett chai-te som bestod av assam och kryddor, men det har jag inte provsmakat än. Skulle du kunna beskriva fler likheter och skillnader mellan Keemun och Assam? Det vore trevligt att läsa tycker jag :-)

Passord är en mycket bra anpassning av password! Betydligt mindre otymplig än "användarnamn".

Varma hälsningar från ett snöigt Stockholm - Tekoppen

Jørn Roeim sa...

Assam har mer syre enn keemum, og litt mer fylde og karakter, vil jeg si. For mange år siden, da jeg begynte å få sansen for te, var jeg innom Perchs tehandel i København og spurte om de hadde en te som var god med melk. "Assam", svarte mannen bak disken kategorisk og begynte å veie opp, uten ytterligere diskusjon. Keemum er ikke mye dårligere synes jeg, og altså et godt alternativ hvis man har lett for å få syreoverskudd av te. Ellers synes at melk også går greit i mer smakskraftige teer, som for eksempel ceylon.