31. juli 2008

De 10 siste CD-ene jeg har hørt påJeg bare elsker Natacha Atlas.


1. Orsa Spelmän: Orsa nästa! (svensk spillemannsmusikk på sitt beste)

2. Natacha Atlas: Ana Hina (Atlas’ nyeste og kanskje beste)

3. George Formby: Let George Do It (engelsk nostalgi 1932-1942)

4. Miles Davis: Sketches of Spain (som skapt for meditative sommerkvelder)

5. Blossom Dearie: Blossom Dearie (alltid verd et gjenhør)

6. Vibeke Saugestad: Thinkerbell (syngende oversetterkollega)

7. Miles Davis: Ballads and blues (mer Miles Davis)

8. Ane Brun: A Temporary Dive (må få meg mer av henne)

9. Boris Kovac & Ladaaba Orchestra: The Last Balkan Tango (herlig blanding av nytt og tradisjonelt, vilt og sentimentalt - ”an apocalyptic dance party”)

10. The Cracow Klezmer Band: De Profundis (i klezmer går sorg og glede hånd i hånd. ”Song opens a gate from the mind to the heart”.)

12 kommentarer:

HPL sa...

Ah, godt å se at noen trekker fram Thinkerbell igjen. Hørte så mye på den cd'en da den kom at jeg gikk litt lei den, men tror nok det er på tide å høre på den igjen.
George Formbye, er ikke det han ukulele-spilleren (med noen temmelig voldsomme fortenner)?

Siden mange av cd'ene mine ligger i kasser for tiden (er på flyttefot), blir det mye mp3-høring. Der får man en fin blanding av Sun Kil Moon, Boards of Canada, The Fall, Harco Pront, PJ Harvey, Babybird og Leona Naess ++ (jeg skrur den på og da spiller den "Liliquoi Moon" med Me'shell Ndegéocello ...)

Jørn Roeim sa...

hpl: Takk for kommentar (og tips). Du har rett når det gjelder Formby. Ukulelen var hans varemerke, og utseendet var jo sæpreget. En av Englands mest kjente (og best betalte!) entertainere i sin tid, både innen film og music hall.

HPL sa...

Husker jeg så noen filmer med ham i min spede barndom. Svensk tv viste mye av såkalt pilsner-film ("Just det! Og i ett nunnekloster!" eller hva de nå sier i Carl Bertil Jonssons julaften), Nils Poppe (har vært en Poppe-fan siden) og George Formby ... og hva het han amerikaneren med de store øynene? (søke på google) Eddie Cantor var det. Foretok et søk på ordene banjo eyes, og der var han. ;-)

Unknown sa...

Madama Atlas er også en av mine favoritter. Den dama har holdt lenge på. Jeg synes også at det er sus over de greiene hun har gjort med Transglobal Underground.

Jørn Roeim sa...

Børge: Hyggelig å høre. Jeg har faktisk ikke hørt henne som TGU-vokalist ennå, bare som soloartist. Men jeg skal gjøre det.

Anonym sa...

Dette er en morsom post! Mye spennende musikk. Jeg har også # 2, 7, 8 og 9 i samlinga. Jeg liker spesielt godt låta Black is the colour på Ana Hina albumet, og jeg elsker Miles Davis' Sketches of Spain. Boris Kovac: an apocalyptic dance party, indeed! Ane Brun, absolutt! Jeg lytter meg for tiden gjennom Saint Germain des prés café serien (såkalt nujazz), og som ikke må forveksles med musikeren Saint Germain, som jeg for øvrig også har sansen for (jeg liker spesielt godt hans Boulevard album, som kom ut i '95). Lystre toner for sommernettene:)

Anonym sa...

Jeg mente #2, 4, 7, 8, 9....
god helg!

Jørn Roeim sa...

dreamy: God helg til deg også, og takk for kommentaren. Jeg visste ikke om Saint Germain-serien, men ble nysgjerrig på den. Nr. VII i serien (dobbel-CD) er allerede på vei til meg fra amazon.

Tove sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Så spennende! Jeg lytter til musikken i 'shuffle mode'...så jeg vet ikke ennå hvem av volumene jeg liker best:)

Anonym sa...

Hej,

Fint musikvalg.

Kender du "SALOMOS HØYSANG" med bl.a. Lill Lindfors, udgivet af norske Kirkelig Kulturverksted?

Den kan jeg godt anbefale!

mvh/

Peter Q. (der har travlt med St. Bogdag - www.storebogdag.dk)

Sjeldnere enn sorte svaner sa...

Vær hilset.
Hvis du vet å verdsette Crakow Klezmer Bands smukke toner, kan kanskje følgende godbiter falle i smak:

Monsieur Camembert
Masada (John Zorn)
David Krakauer/The Klezmatics

Hvis ikke; ha en fornuftig dag.
Vennlig hilsen 1 stk. sort svane.