14. desember 2008

Av en boksamlers bekjennelser (3)

I går kom det ekstra mange bøker i posten. Tre fra Aschehougs bakgårdssalg på nettet: Julius Cæsar av Shakespeare (fordi jeg samler på Shakespeare), Balzacs Scener fra kurtisanenes liv (fordi jeg samler på Balzac) og André Brinks Før jeg glemmer (fordi jeg samler på Brink). En i Aschehougs markedsavdeling har tydeligvis guglet på «bakgårdssalg», for han var så vennlig å sende meg en mail og gjøre oppmerksom på det. Bakgårdssalg på nett gir ikke den samme markedsfølelsen som å gå rundt i Aschehougs bakgård og rote i bokbunkene, men gjør til gjengjeld dette salget tilgjengelig for andre enn hovedstadsbeboere.

Samme dag ankom også en pakke med fire stk Virginia Woolf, resultatet av litt byttevirksomhet mellom meg og min Woolf-oversettende kollega. Dermed har min Woolf-bestand fått en meget etterlengtet tilvekst etter hittil å ha vært temmelig skral. Men nå begynner det å hjelpe.
Samle, samle, samle ...

2 kommentarer:

Bai sa...

Samlar du bare på konkrete forfattarar, eller samalar du på bøker generelt? Eg samlar på bøker generelt, og synes det er litt trist at eg gjekk glipp av dette bakgårdssalet. Får følgje betre med neste gong.

Jørn Roeim sa...

Jeg må vel svare både òg. Jeg samler på bøker generelt, men det er også visse forfattere og emner jeg samler spesielt på.