18. desember 2008

To gode bøker
Et utbytte man har av bokblogger, er at man blir oppmerksom på bøker man ellers kanskje ikke ville ha hørt om eller festet seg ved. Gjennom DETTE innlegget ble jeg oppmerksom på Travis Hollands Arkivarens fortelling, som var en stor leseopplevelse. En dyster men nydelig bok om kjærligheten til litteraturen og menneskene i et undertrykkende diktatur og en skjebnesvanger tidsepoke.Gjennom DETTE innlegget ble jeg oppmerksom på Alan Bennetts En uvanlig leser, som jeg holder på med nå. Også en opplevelse. Som det står i baksideteksten: «Alan Bennett er en mester i vittige scener og dialoger, og behandler lesingens psykologiske og sosiale sider med innsikt og humor. Historien om dronningens dypdykk i litteraturen er en stilistisk perle og en festlig fortelling om boklesingens mangfoldige gleder.»

Et lite sitat fra boken:
«Det hun også var i ferd med å oppdage, var hvordan én bok førte til en annen, dører åpnet seg hvor hun enn vendte seg, og dagene var ikke lange nok til å få lest alt hun ville.»

7 kommentarer:

Ragne Rognebær sa...

Oi, de virker spennende! Tusen takk for tipset, nå må jeg ha meg en tur på biblioteket:)
Snakker om bibliotek; En venninne av meg har en onkel som hvert år gir biblioteksbøker til jul! Værsågod, må leveres tilbake om en måned. Men det er jo ikke så dum ide, egntlig, man gir ikke fysiske ting, men gleden av en leseropplevelse.
Hmmm. Kanskje jeg skal gjøre det i år?

Aina Basso sa...

Ragne:
Om ein blir glad for å få biblioteksbøker til jul kjem vel eigentleg berre an på om ein synest det er tanken som tel eller sjølve gåva.

TM:
Har også merka meg desse to. Kanskje ein gong eg treng noko lett, rett og slett?

Lille søster sa...

Har lest "En uvanlig leser". Elegant skrevet og veldig morsom.

Unknown sa...

Bra tips, TM!
Ønsker meg begge bøkene til jul..

Jørn Roeim sa...

Ragne: Original julegave. Første gang jeg hører om.

Aina: Litt av hengig av man legger i "lett", vil jeg ikke gi noen av disse bøkene denne karakteristikken, selv om "En uvanlig leser" benytter humor som virkemiddel. "Lett" gir meg assosiasjoner i retning av underholdsningslitteratur, chick-lit etc, og disse to bøkene hører ikke hjemme i slike kategorier.
cox: Jeg innbiller meg at alle som liker bøker og litteratur vil ha stor glede av disse bøkene.

Anonym sa...

Og jeg merker meg Arkivarens fortelling. Bokblogger en en bra oppfinnelse. :)

Anonym sa...

Så hyggelig at du likte Arkivarens fortelling, du også!