13. juni 2009

Kjær's Boghandel og Antikvariat

En bytur hører gjerne med på en lørdag, og i dag har jeg vært i Viborg og hentet det bestilte eksemplaret av Skriveredskaber, omtalt i innleggene nedenfor. Kjøpet foregikk i Kjær’s Boghandel og Antikvariat, som med en omsetning på rundt 10 millioner og et varelager på ca 400 000 bøker ikke er en hvilken som helst boksjappe, og i hvert fall ikke noe man forventer å finne midt i gågaten i en småby som Viborg.

Enkelte ville kanskje mene at ekteparet Kjær kunne omsatt for enda mer hvis de hadde vært like dyktige på kundebehandling som de er på bøker, men det får så være. Frits Kjær svarer bare «Frits» når han tar telefonen, og har selvtilliten i orden. Kledelig beskjedenhet lider han ikke av, jfr. DETTE intervjuet i det danske bransjebladet Bogmarkedet («ingen smalle steder» på dansk er lik «ingen smalhans» på norsk).

Kremmer til fingerspissene, men det er faktisk deilig, nesten kuriøst i våre dager, å komme inn i butikken med det konservative interiøret, et lokale totalt dominert av bøker, nye og brukte om hverandre. Kjelleren er også stappfull. Det er nesten så jeg får lyst til å starte antikvariat igjen ... men bare nesten. Men Kjær må jeg innom hver gang jeg er på de kanter, dvs. som regel hvert år i juni.

4 kommentarer:

Karin sa...

Åh, det stedet ser og høres veldig bra ut. I dag har jeg vært i et annet antikvariat som jeg leste om første gangen på bloggen din; Oslo Nye Antikvariat. En hyggelig mann der (innehaveren tror jeg) hjalp oss med å finne en utgave av Hamsuns Rosa.

Anonym sa...

Fikk i dag tips om "Kaffekroa, Antikvariat" i Skien. Blekebakkveien 1 a.. Antra at du er klar over dette, men tenkte jeg skulle tipse. Det er Gjerpen IF som driver det og de skal np snart ha et stort boksalg.


Mishka

Jørn Roeim sa...

Karin: Hyggelig at du likte deg i Oslo Nye Antikvariat.
Mishka: Jeg har et forhold til Gjerpen IF. De har kjøpt bokhyller av meg, og jeg kjøper bøker av dem.

Anonym sa...

Trodde du hadde for mange bøker til å bli kvitt bokhyller jeg ;)

Mishka