27. oktober 2009

"Godt håndtverk"Min umiddelbare tanke er: Hvor godt kan håndverket være når man ikke engang klarer å skrive ordet riktig?
Men så tenker jeg litt frem og tilbake: Min jobb er å skrive, og fortrinnsvis å skrive riktig. Det har falt meg naturlig helt siden jeg lærte å skrive (skrivefeil her i bloggen skyldes hastverk og blir som regel rettet opp ganske snart). Jeg er derimot ingen handyman. Kanskje hadde jeg egnet meg like dårlig i håndverkerens jobb som han kanskje hadde egnet seg i min. Kanskje betyr denne skrivefeilen ingenting for hans faglige dyktighet og innstilling til det han driver med (det er et gammelt firma, som vi ser). Men uansett kan jeg ikke fri meg fra tanken på at det er litt dumt å kjøre rundt med en sånn skrivefeil. Forresten - kan det virkelig være at ingen har gjort ham oppmerksom på feilen? Og hvis noen har det - gir han blaffen? Da er det enda verre, for det kan tyde på en "er det så farlig?"-innstilling ... som kanskje også omfatter håndverket.

PS Som den første kommentaren gjør oppmerksom på, er dette en svært utbredt skrivefeil. At en håndverker begår den, er ille nok, men hva i all verden skal man mene om en skole som ikke klarer å stave et av sine egne fag riktig, som HER: Løkeberg skole i Bærum?

8 kommentarer:

Sesselja sa...

Hvis du googler "håndtverk" vil du se at det er overraskende mange som driver med slikt. Urovekkende mange av dem er skoler.

Jørn Roeim sa...

SB: Jammen har du rett. Utrolig.

Cyno Grassator sa...

Kanskje ikke så rart. Det er jo sånn det uttales. Kanskje det kan passere som dialektuttrykk?

Anonym sa...

Kanskje det burde skrives sånn?

Jørn Roeim sa...

livetleker: Det hadde ikke vært så dumt. Så kunne "håndverk" vært vondt i hånden.

Anonym sa...

ingen handyman neivel, men en språkmann, et tips til å lære seg fransk forresten:www.frokenparis.blogspot.com. Der skrives det både på norsk og fransk i hvert innlegg.

Jørn Roeim sa...

anonym: Takk for den, selv om lenken funker bedre med http:// enn med www. Men jeg har lagt meg til som følger på denne bloggen og skal se mer på den. Veldig interessant. Så får vi se hvor mye fransk jeg lærer!

Sesselja sa...

Takk for tipset om Frøken Paris!