27. november 2009

Berlin Alexanderplatz


Nei, jeg var ikke på Alexanderplatz da jeg nylig var i Berlin. Jeg må innrømme at jeg heller ikke har lest Alfred Döblins kjente roman Berlin Alexanderplatz. Men denne boksen ønsker jeg meg virkelig til jul.

3 kommentarer:

scribo sa...

Dokumentaren "Rabbitt a la Berlin" anbefales også. Hvis jeg ikke tar feil er den nominert til en Oskar i sin klasse i år. Men bortsett fra det er det en rørende film om kaninene som fanget i området mellom den doble Berlinmuren, det var et nøytralt område der kaninene levde i alle årene til muren falt.

Sjeldnere enn sorte svaner sa...

Jeg har ikke besøkt dette stedet, og har ikke heller sett filmen.
Men jeg vært på klubben Alexanderplatz i Roma. Hvis jeg ikke husker feil, er den Italias eldste jazzklubb, og med dertilhørende mye tradisjon i veggene. Maten og vinen er fantastisk, musikken fremføres av briljante (og ofte) store verdensnavn innen jazzen og ...ja, nå vet også du om dette stedet. Ligger i Prati, ikke langt fra Vatikanstatens bevoktede murer.
Ta-da!

HPL sa...

Leste Berlin Alexanderplatz en gang på 80-tallet, etter at Gene Dalby anbefalte den i et nummer av Vinduet. Syntes den var veldig god da, men det begynner jo å bli noen år siden.