28. mai 2010

Leserapport

Nå er det kanskje noen som tror at jeg har sluttet å blogge, men jeg har ikke det. Ikke har jeg sluttet å lese heller. Jeg har omsider blitt ferdig med Becketts Molloy, og etterpå slappet jeg av med Thomas Bernhards Mine priser. Lars Myttings Vårofferet har jeg også lest, anmeldt i Klassekampen sist lørdag. Jeg skal skrive et eget innlegg om Myttings bok (som jeg fikk av forlaget). Den er bare helt fantastisk god etter min mening, så er i hvert fall det sagt.

Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal lese. Det er en litt pussig situasjon, for som alle lesende og bokbloggende mennesker vet, er det så uendelig mange bøker å lese. Men jeg har det i hvert fall sånn at noen ganger har jeg én eller flere bøker på en imaginær liste, som jeg har bestemt meg for å lese, mens andre ganger står jeg der og vet plutselig ikke hvilken bok jeg skal begynne på. Og sånn har jeg det akkurat nå. Min metode da, er å forholde meg helt rolig og avventende og vente til en bok "kommer til meg". Jeg skal på biblioteket i dag eller i morgen, og kanskje det dukker opp noe da.

Hvis noen har noen anbefalinger, er det bare å komme med dem, selv om jeg på en måte er litt skeptisk til anbefalinger. Folk og leseopplevelser er så forskjellige. På den annen side har jeg mange ganger oppdaget bøker og forfattere hos andre bokbloggere, for eksempel var det Dipsolitteraten som gjorde meg oppmerksom på Vila-Matas, som var en åpenbaring for meg. Men akkurat nå har jeg så lite tid til å lese andres blogger.

1 kommentar:

scribo sa...

Boktips, en liten bok, en god roman av Einar O. Risa "Kom, kom hør nattergalen", Tiden Norsk Forlag, 2005. Fra bokens bakside: "1909. Peder Severin Krøyer, Nordens fremste maler, har en selvsagt plass på Danmarks paviljong ved biennalen i Venezia. Men en ny tid er i emning. Ny kunst og nye ideer. Og den italienske futuristen Ardengo Soffici har bestemt seg for å knuse ham. I en artikkel i "La Voce skal han rydde museene for det gamle, og P.S. Krøyers kunst skal kastes på historiens skraphaug. ..." Tidsbilde, kunst, historie, biografi, litt av alt i denne boken skrevet i sjangeren roman.