25. september 2011

Siste innlegg i Aroundbooks.Løvblad, egen tegning (årstidsaktuell).
Kjære lesere, jeg har avsluttet denne bloggen. Jeg trodde jeg skulle holde på en måned til; da ville jeg har blogget nøyaktig i fem år. Nå ble det fire år og elleve måneder. Det er ikke så verst uansett, synes jeg selv. I løpet av 1795 dager har jeg skrevet 1614 innlegg, det vil si at jeg nesten har klart å innfri mitt selvpålagte krav om ett innlegg per dag. En blogg må være aktiv.
Nå vil vel kanskje noen regne med at det bare er en pause igjen, jeg har hatt flere av dem de siste årene, men denne gangen er det endelig. Grunnen er for det første at jeg vil bruke tiden til andre ting - blogging tar tid, og det er så mye jeg skulle ha skrevet om som jeg ikke rekker å skrive om. Det gir dårlig samvittighet. For det andre er jeg helt tom for inspirasjon og synes ikke jeg klarer å opprettholde kvaliteten. Det gir også dårlig samvittighet.
Jeg tror at 5 år er relativt lang tid i bloggsammenheng, og det har vært en svært interessant erfaring å blogge. Jeg har alltid sett på det som en form for publisering, men det har i høy grad også en sosial side, som har gitt mange hyggelig blogg-bekjentskaper. Bloggen har tatt mye tid, men også gitt mye tilbake. Noe av det jeg har gledet meg mest over, er at opptil flere andre bokbloggere har nevnt min blogg som en av sine første inspirasjonskilder.
Men ingenting varer evig, og nå er det altså slutt for mitt vedkommende. Takk til alle som har fulgt denne bloggen.

19 kommentarer:

Knirk sa...

Da er det bare å bukke og takke for alle fine innspill og tanker. Bokbloggverden blir et hakk fattigere, men verden der ute blir rikere når du kan konsentere deg om andre ting. Stor hilsen fra Knirk.

Sesselja sa...

Blogger kommer og går, men denne nyheten vakte et visst vemod. Aroundbooks har vært et av de hyggeligere stedene å stikke innom når jeg har trengt en pause eller et litterært påfyll. Du blir savnet i bloggsfæren. Lykke til på reisen videre.

Sesselja sa...

PS: Jeg håper du lar bloggen stå selv om du avslutter bloggingen. Her ligger så mye stoff som vil være interessant å lese i lang tid fremover.

Janicke sa...

Takk for all den gleden du har gitt til oss andre. Det er trist at det nå er slutt! Forhåpentligvis vil du dukke opp andre steder og ikke forsvinne helt for oss.

Har du lest? sa...

Så trist. Tusen takk for mange veldig gode innlegg og mye inspirasjon:-) Lykke til videre!

linesbibliotek sa...

Takk for mange fine innlegg, og lykke til videre. Jeg håper også at du lar bloggen stå, slik at nesten fem års materiale fortsatt kan glede nye og gamle lesere.

Jørn Roeim sa...

Takk for hyggelige kommentarer. Jo da, jeg lar bloggen bli stående, så hvis noen fortsatt kan ha glede og nytte av den, er det bare fint.

Anonym sa...

Det var da et sørgelig blogginnlegg, i hvert fall for meg som leser. Takk for fine poster.

Sjeldnere enn sorte svaner sa...

Men Jørn, da! Og for et merkelig sammentreff, kan man si. Her har jeg akkurat avsluttet min FB-konto (blant annet for å kunne oppdatere bloggen hyppigere), og så leser jeg dette. Jeg må si det er leit, men forståelig. Aroundbooks og Dipsolitteraten var jo mine første bekjentskaper i bloggingens verden. Og enig med Sesselja: På din blogg ligger mye interessant stoff, fint at bloggen blir stående. Takk for alt du har bidratt med:)

Thomas sa...

Nei, uff da. Det var leit. Men du skal ha takk for alle gode og interessante innlegg underveis. Det har vært fine fire år og elleve måneder. Og vi sees helt sikkert.

Kristin sa...

Å! Det var trist! Takk for følget!

Anonym sa...

Hva med dine to andre blogger, vil du fortsette med dem?
- Hilsen den ikke innloggede sjeldne svane.

Jørn Roeim sa...

Takk for enda flere hyggelige kommentarer. Til Anonym: De andre bloggene mine vil bli fortsatt. Aktiviteten på dem har hele tiden vært mindre, så jeg har et mer avslappet forhold til dem.

Rose-maries litteratur- og filmblogg sa...

Så synd at du gir deg!!!!! Det synes jeg er ordentlig sørgelig! I grunnen håper jeg at du ombestemmer deg bare du får tenkt deg mer om ...

Rose-Marie

Solgunn sa...

Det er synd for oss som leser bloggen din, har likt den godt selv om jeg ikke har vært blant dem som har kommentert mest. Men blogging tar tid, og noen ganger er nok nok! Lykke til med alt annet morsomt du skal holde på med!

Anonym sa...

Jeg slutter meg til, takk for mange interessante innlegg og, ikke minst, morsomme og fine illustrasjoner. Takk også for inspirasjon til egen blogg. Virkelig en kvalitetsblogg du har laget.
Hilsen Randi

Unknown sa...

Klart det er synd! Men ingen grunn til å trygle deg om å fortsette. Vi har jo mang en gang holdt deg igjen tidligere, når du har ønsket pause.
Det var gøy og lærerikt sålenge det varte.
Tusen takk for følget, Jørn !

Odette de Crécy sa...

Her har jeg funnet mye godt lesestoff om bøker jeg ellers ikke ville ha kommet på å lese. Takk for det :-) og lykke til videre med forfatterskapet, oversettervirksomheten, leseprosjektene, hage ..., bake... osv

Skjønner ikke hvordan du rekker alt, men ...

Jørn Roeim sa...

Odette: Det er nettopp fordi jeg ikke rekker alt at jeg velger å legge ned bloggen.
Og igjen takk for hyggelige kommentarer!