2. september 2012

How Fiction Works

I Klassekampens bokmagasin denne helgen leser jeg et stort oppslag om James Wood, briten som er professor i litteraturkritikk ved Harvard University. Financial Times har kalt ham sin generasjons beste kritiker, han er lovprist av folk som Harold Bloom og Susan Sontag og er kjent for sin estetiske litteraturtilnærming. Jeg liker det jeg leser om ham, det er KKs Silje Bekeng som har intervjuet ham per telefon i anledning av at han kommer til Norsk-amerikansk litteraturfestival i Oslo i neste uke. Jeg noterer meg flere gode sitater til bruk her i bloggen og tenker at fyren må jo sikkert ha skrevet noen bøker, jeg må anskaffe meg noe av det han har skrevet. En av bøkene hans heter How Fiction Works. Det er noe kjent med tittelen, og etter litt leting viser det seg at den står i min egen hylle. Er ikke det fint, da, at man ikke trenger å gå lenger enn sine egne hyller når man leser om en interessant bok? Kanskje jeg nå skulle lese litt i den også?

5 kommentarer:

Unknown sa...

Visst er det flott å kunne gå til sine egne hyller og finne noe nytt. Men det virker jo som du har mistet oversikten over hva du har av bøker !

Jørn Roeim sa...

Ja, det er et problem.

Marte P.S. sa...

Den boka høyrest interessant ut! Estetisk litteraturtilnærming virkar veldig spennande, trur det er noko eg må lese meir om :) Likte veldig godt det sitatet på sida di: "Jeg sier til studentene mine at de ikke må være redde for enkle spørsmål og svar."

Jørn Roeim sa...

Marte P.S.: Jeg syntes også det var et befriende sitat.

Alexander N.S sa...

Det er gleden ved å ha sin egen boksamling!