22. februar 2013

Thank God its Frida


"Jeg ville nevnt Frida Kahlo som en veldig god kunstner, men jeg er ingen stor fan av henne. For meg er det bare offerfeminisme. Liksom, se hvor jeg har blødd for deg! Hvor mange ulykker har jeg ikke lidd! Det er en grense for hvor mye jeg kan se på Frida Kahlo, fordi hun konstant setter lidelsen i forgrunnen. Jeg er lei av det! Et endeløst melodrama. Ikke rart feminismen har omfavnet henne. Det er jo alt feminismen vil at en kvinne skal være. Hun var marxist, hun ble mishandlet av mannen sin, hun gikk gjennom operasjoner og ulykker og allting. Men jeg mener likevel hun burde være en del av alles utdannelse, hun hadde jo sin personlige stil."

Camille Paglia i et langt og meget leseverdig portrett i Morgenbladet i dag, i anledning av at Paglia kommer til Norge på kvinnedagen.

3 kommentarer:

Janicke sa...

Det må jeg si! Usedvanlig flåsete og overflatisk fra en ellers tilsynelatende oppgående herremann. Både om Frida og om feminisme.

Jørn Roeim sa...

Feil adressat. Det er ikke mine ord, men Camille Paglias, og at jeg gjengir dem, betyr ikke nødvendigvis at jeg er enig med henne. Men les portrettet i Morgenbladet - jeg synes det er befriende med folk som har egne meninger og ikke er redde for å være politisk ukorrekte.

Janicke sa...

Det var da godt å høre. At det ikke er dine ord.

Jepp - skal sette meg ned med Morgenbladet nå.