28. juni 2013

Gregor i UnderlandetUnderland-krøniken er en ny, spennende fantasyserie for barn, skrevet av ingen ringere enn Suzanne Collins, hun med Dødslekene. Riktig nok oversetter jeg denne krøniken selv, men jeg drister meg til å anbefale den likevel. Den handler om elleveåringen Gregor og lillesøster Boots på to, som bor i en leiegård i New York. En dag faller Boots gjennom en luftesjakt i vaskekjelleren. Gregor prøver å redde henne, men det ender med at de begge havner i Underlandet, en underjordisk verden under byen.

Underlandet er befolket av bleke mennesker med lilla øyne, men også av enorme edderkopper, flaggermus, kakerlakker og rotter. En anspent stemning råder. Søskenparets ankomst er forutsett i en profeti; Gregor er sågar omtalt som krigeren som skal redde Underlandet, og Boots blir tilbedt som prinsesse av kakerlakkene.
Serien byr på spenning, grøss og humor i en herlig blanding og passer like godt for både gutter og jenter. En fin serie for barn som liker å lese, fra ti år og litt oppover.

Ingen kommentarer: