29. desember 2015

Eh ... bøker

Det er ikke meningen å starte en ny debatt om e-bøker kontra papirbøker. Jeg kjenner alle argumentene FOR e-bøker, men selv holder jeg meg utelukkende til papir. Jeg har fortsatt ikke lest en bok på skjerm, og jeg ser heller ikke for meg at jeg kommer til å gjøre det. Alle vitenskapelige undersøkelser jeg har lest om, går i favør av papirboken. Vi oppfatter mer, opplever mer, lærer mer, når vi leser på papir.
E-bøker har da heller ikke slått særlig an. Bare en bok er en bok.

1 kommentar:

Hege sa...

For meg handler det om lesevolum. Jeg jobber mye, og det er begrenset hvor mye jeg får lest. Når jeg leser på lyd, e og papir, blir det rett og slett lest mer. Lydboka er i øret når jeg gjør husarbeid, e- boka er med meg over alt og papirboka ligger på nattbordet, Det handler også om tilgjengelighet. Det er ikke alltid jeg kommer meg på biblioteket fornå lete fram noe. Med e-bøkene har jeg biblioteket på iPaden, og det er en fryd når reserverte bøker bare popper opp.

Heldigvis utelukker ikke det ene det andre, og papirbøker blir neppe borte.

Velkommen til bokbloggen min. Som du ser, er den for tiden ikke aktiv, men det er mye stoff her, så du er hjertelig velkommen til å gå på op...