4. april 2007

Litt om film.

Jeg ser mye film, både VHS og DVD. Det er stort sett det jeg bruker fjernynet til. Før leide jeg film i butikken, en periode leide jeg film på nettet (Brafilm), men nå har jeg gått over til å kjøpe. Litt i butikk, og da stort sett på Platekompaniet, men mest på nett. På nett kjøper jeg film på disse tre stedene: CDON, Playx og Platekompaniet. De to første er som regel de rimeligste. Mine erfaringer som kunde er bare positive alle tre stedene.

Og når vi først snakker om film: Jeg har ved flere anledninger nevnt Emma av Jane Austen. Den finnes i to versjoner på DVD, som BBC-serie med for meg ukjente skuespillere, og en filmversjon med Gwyneth Paltrow i hovedrollen. Jeg anskaffet begge, for å sammenligne. BBC-serieversjonen er klart den beste. Ikke bare blir historien fortalt i et langsommere tempo som passer boken bedre (over fire timers spilletid), men karakterene er også bedre. Det gjelder i særdeleshet Emmas far, mr. Woodehouse, som er en mye riktigere type og atskillig mer troverdig i serieversjonen enn i filmen. Også en annen viktig mannlig person, mr. Knightley, er mer riktig i serien. I filmen er han for ung. Det kryr av dyktige skuespillere i England, noe som ikke minst viser seg nettopp i BBC-serier av denne typen. Når Gwyneth Paltrow har hovedrollen i filmversjonen, var det sikkert for å få et toppnavn. Hun gjør ingen dårlig jobb, men den (for meg) ukjente hovedrolleinnehaveren i serien er minst like god. Faktisk synes jeg det ofte gjør seeropplevelsen større å slippe å se veldig kjente ansikter.

1 kommentar:

Aina Basso sa...

Retting: Den finst i tre versjonar. Der finst også ein britisk filmversjon frå 1996 med Kate Beckinsale i hovudrolla. Og den er det eg har.