8. oktober 2007

Bedre som film.


"Filmen bedre enn boken" sier Aftenpostens anmelder Ingunn Økland i dag om NRKs filmatisering av Anne B. Ragdes bok Berlinerpoplene. Tanken går da straks til den franske filmregissøren Jean-Luc Godard, som har sagt at "det er bare dårlige bøker som kan bli gode filmer". Hans ord, ikke mine ...

2 kommentarer:

CassandraMortmain sa...

Tja, jeg synes de kvalitetsmessig var på et ganske likt nivå, jeg. Litt under middelmådig med andre ord.

Anonym sa...

Jeg har lest både Berlinerpoplene og Eremittkrepsene. Og har bestemt meg for å lese bok nummer 3 også. Men det holder, så filmen anstrenger jeg meg ikke for å se. Men jeg må innrømme at boka lurte fram latteren hos meg. Flere ganger. Det trengte jeg, der jeg busset mellom konsentrasjonsleirene i Polen/Tyskland.

Sitatet - det likte jeg!
For meg har det alltid vært en sannhet at bok er bedre enn film.
Sjelden leser jeg boka etter at filmen er sett. Det er som å lurelese slutten først. Er boka lest, er filmen bortkastet tid. Den blir aldri annet enn en blek kopi.

Men nå skal jeg snart gjøre en test. Jeg har på det varmeste fått anbefalt filmen "Stekte grønne tomater". Den fant jeg ikke. Men biblioteket hadde boka, som jeg leste og likte godt. Og nå har jeg fått filmen i gave. Det skal bli spennende.