17. oktober 2007

Skog.


Hva har skjedd? Har jeg havnet under en stein i skogen? Blitt tatt av bjørn? Nei, men for det første var internettforbindelsen i skogen (med Telenor Mobilt Kontor) så usannsynlig treg at jeg hverken fikk blogget noe særlig eller lest andres blogger i særlig grad. Dessuten holder jeg på med en oversettelse som tar veldig mye tid. Det lille røde huset i skogen viste seg heldigvis å være et akkurat så godt sted å jobbe på som jeg hadde håpet. Total ro og uforstyrrethet. Ingenting annet å bruke tanker og tid på enn å fyre i ovnen, spise og gå turer i skogen. Så nå er huset "innbodd". (Et godt sted å lese også, forresten; jeg hadde med meg Hilal.)
I dag overrasket jeg meg selv med å ta en tur på Maxbo og se på vedkløvere og kappsager, ting jeg ellers ikke omgås til daglig, for å si det mildt. Med det lille røde huset i skogen følger det nemlig også ved. Uante mengder ved. Dels som jeg kan hente i skogen i form av avfall etter tømmerhogsten, dels som jeg kan hogge på egen eiendom (eller egen og egen, jeg bare leier stedet. Av fylkets rikeste mann, fikk jeg vite da avisene nylig hadde sin årlige grafsing i folks privatøkonomi. Men jeg bidrar gjerne til milliarden hans med min ringe skjerv.)
Jeg er ingen handyman, men jeg har faktisk en motorsag, som jeg riktig nok ikke har brukt på noen år, men som jeg utilsiktet forutseende hadde på service i vår (med tanke på å felle et epletre i hagen), så den er klar til bruk.

Her er ti boktitler med skog:

1. Sven Moren: Storskogen
2. Trygve Gulbranssen: Og bakom synger skogene
3. David Henry Thoreau: Livet i skogene
4. Ernest Hemingway: Over floden og inn i skogene
5. Inger Hagerup: Jeg gikk meg vill i skogene
6. Vestly, Anne-Cath.: Mormor og de åtte ungene i skogen
7. Beate Grimsrud: Hva er det som fins i skogen barn?
8. A.A. Milne: Tigergutt kommer til skogen
9. Vigdis Hjorth: Gjennom skogen
10. Laura Ingalls Wilder: Det vesle huset i skogen

4 kommentarer:

Sesselja sa...

Jeg er så misunnelig på det røde huset i skogen som du leier. Spesielt nå som jeg er giddalaus og ikke vil jobbe, bare krølle meg opp i sofaen med ei bok, fyr på peisen og en kopp kakao i hånda, langt vekke fra folk.

cox sa...

Det er klart jeg er misunnelig på ditt røde hus! En gang var jeg så heldig å få leid et lite rødt hus på svenskegrensen. Det kunne minne om Emils torp. Og det var faktisk latterlig rimelig. Der installerte jeg meg med en nymotens "kulehode-maskin" og skulle bli den nye Hamsun! Mutters alene dyrket jeg min nye tilværelse. Og det ble mere naturromantikk enn skriving. Resutatet av det hele - etter 3 uker - var 2 stakkkarslige bokanmeldelser og ett elendig romanutkast! Nei, det ikke alle gitt å bli forfattere! Men "settingen" var jo bra!

Jørn Roeim sa...

cox: Nei, det er ikke alle gitt å bli forfattere, men det er vel tilfredsstillende å ha prøvd i hvert fall? Det er ikke alle som kommer så langt engang.

Anonym sa...

Liten kommentar til cox:
Jeg synes nå at to bokanmeldelser og et romanutkast (om aldri så elendig?) på tre uker er litt av en prestasjon!
Høres ut som kulehodet fikk svingt seg skikkelig....