27. desember 2007

Dagens bokkjøp


Jeg var en rask tur innom biblioteket i dag for å levere noen filmer. Som vanlig stoppet jeg opp ved hylla for nye bøker for å se om det var noe interessant. Det var det selvsagt, men denne gangen klarte jeg heldigvis å ta meg selv i nakken og si: Ikke låne mer nå! Hvor mange bøker har du tenkt å begynne på?
Og så klarte jeg å kvele den impulsen.
Neste hinder før utgangen var stativet med bøker til salgs. Her oppdaget jeg nemlig straks Alfred Döblins Berlin Alexanderplatz, en moderne klassiker jeg lenge har ment at min boksamling ikke burde være foruten.
Like ved fant jeg Sjø av Jean Echenoz. Ikke hørt om ham? Det hadde ikke jeg heller før jeg nylig hørte et lite foredrag om ham i Oversetterforeningen av hans norske oversetter Tom Lotherington. Echenoz er Frankrikes kanskje mest kjente nåtidsforfatter og absolutt et bekjentskap verd. Morsom og absurd. Beckett-inspirert.
Kjell Arild Pollestad samler jeg på, og tok derfor med meg hans Humørpiller. Jeg har ennå ikke fått sjekket om jeg allerede har den.
Til slutt En stille tilintetgjørelse av Hugo Claus, den formodentlig viktigste nederlandskspråklige forfatteren i dag, så dermed er han også representert i mine hyller.
Prisen for disse fire bøkene var beskjedne ti kroner til sammen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synes det er flott at du har beholdt din entusiasme og leselyst. Jeg leser fremdeles daglig, men må ærlig innrømme at jeg iblant blir møkkalei alt som litteratur heter! Akkurat det pleier jo å gå over. (Har du forresten lest Henrik Groth? Som pensjonist ble han faktisk en meget produktiv essayist. Man kan være enig eller ei med den gamle forlagsmann, - men skrive kunne han!)

Jørn Roeim sa...

cox: Kan ikke si at jeg blir direkte lei noen gang, nei. Og Henrik Groth kjenner jeg godt. Har stor sans for hans formuleringer. Kjøpte en esaysamling av ham senest i fjor, mener jeg å huske.