12. desember 2007

Dagsrapport


Hva skulle vi gjort uten biblioteket?


En snartur innom biblioteket i dag, siden jeg måtte til byen likevel. Nye oliven måtte kjøpes i asiamatbutikken - jeg er olivengal og må ha skikkelige oliven med stein, ikke sånne pingleoliven som man får kjøpt i vanlige butikker. Dessuten måtte jeg ha ingredienser til dagens ratatouille, som det er jeg som lager. Men altså - biblioteket. Jeg må innrømme at hovedgrunnen til at jeg stakk innom biblioteket i dag, ikke primært var å få Helene Uris De beste blant oss fortest mulig ut av huset, som noen selvfølgelig vil tro, men derimot å låne Hässelby av Johan Harstad, sterkt inspirert av DETTE innlegget hos leselama. En annen bok ble plukket med samtidig, nemlig Aasne Linnestås Krakow. Jeg aner ikke hvorfor, og nå kan du godt le, men denne boka har flere ganger formelig tryglet om min oppmerksomhet. Av en eller annen grunn har denne boka festet seg i min oppmerksomhet, gjennom omtaler, annonser, gudene vet hva. Og når den nå sto i hylla for nye bøker på biblioteket, formelig falt den i hendene på meg.
Deretter fulgte en liten titt i filmhylla, bare for å se om noe falt meg i øynene. Og det gjorde det, Frokost på Tiffanys med Audrey Hepburn. Et kjent ansikt. Ja, selvfølgelig er Audrey Hepburn et kjent ansikt, men her var jeg nok påvirket av Norges beste blogg, The Glamourous Librarian, som du finner HER (eller i blogglisten til venstre).
Pussig nok har ikke Glamourbibliotekaren Audrey Hepburn som eget emne, la jeg merke til i dag. Men Audrey går jo som en rød tråd gjennom glamourbloggen, foruten å pryde headingen. Jeg tror faktisk aldri jeg har sett en film med Audrey Hepbrun, så nå får jeg gjort i hvert fall litt bot for mine unnlatelsessynder på dette området.
Også i dag hadde biblioteket en av mine bøker utstilt, nemlig ”Bokelskere går aldri til sengs alene”, en av tre sitatbøker jeg har utgitt i år. (De to andre er ”Jeg spiser aldri på tom mage” (sitater om mat og drikke) og ”Bare elsk meg, ikke prøv å forstå meg” (sitater om kjærlighet). Bøker, mat, vin og kjærlighet ... da skulle vel de fleste behov være dekket? (Rekkefølgen er tilfeldig ...)

Andre gledelige momenter i dag:
1) Solen sto opp som en praktfull, rød kule da jeg var i skogen med bikkjene tidlig i dag morges, og forgyllet landskapet med en aldeles nydelig fargeprakt. Dessverre hadde jeg for en gangs skyld ikke kameraet med meg (i tillegg til speilrefleksen har jeg anskaffet et Canon Ixus 900Ti kompaktkamera, som er lett å ha med overalt). Men man er ikke nødt til å fotografere alt mulig! Opplevelsen er det viktigste.
2) Jeg er kommet gjennom oversettelsen jeg holder på med. Nå gjenstår bare finpussen, og deretter kan jeg faktisk unne meg flere uker uten å være bundet til skrivebordet dagen lang. Det vil si at jeg, foruten å ta meg litt fri, også får tid til å se litt på egne bokideer med tanke på utgivelse i 2008. Jeg har nettopp lest siste korrektur på boka som skal være hovedbok i Bokklubben Barn i mars, så den er i boks. Men det gjelder å ha nye ting i arbeid hele tiden.
3) Antall besøkende på denne bloggen rundet nylig 20 000, et helt utrolig tall i mine øyne. For et par uker siden steg antall besøkende per dag til over 100, uvisst av hvilken grunn, og har holdt seg der siden.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg deler din begeistring for oliven! Et hjem uten en håndfull nibbleklare olivener i kjøleskapet, er intet riktig hjem, spør du meg. Og Frokost på Tiffany's er absolutt å anbefale. Har den selv i DVD-hylla mi. Hepburn er strålende, selv om filmen allikevel er noe grunneren enn Capotes langt mer hjerteskjærende fortelling.

Unknown sa...

grunneren = grunnere

:-)

Aina sa...

Og apropos filmar med Audrey Hepburn, kan eg jo tilråde min favoritt, "Two for the Road". Festleg!

Elles er eg einig med Børge, her. Filmen er ganske annleis enn boka. Men likefullt ein fin film, og ein liten bit filmhistorie.

Anonym sa...

Hjertens enig med deg; Biblioteket er en fantastisk institusjon. Men jeg er litt misfornøyd med mitt lokale bibliotek. Det er blitt så markedsrettet. Klassekampen, Morgenbladet, Vinduet og Samtiden har forsvunnet ifra hyllene. "Dameblader" og trendmagasiner, derimot, finner du i bøtter og spann.

Knut Rage sa...

"For et par uker siden steg antall besøkende per dag til over 100, uvisst av hvilken grunn, og har holdt seg der siden."

Alle monner drar, som det heiter - eg har i lengre tid hatt ei lenke til bloggen din frå min eigen blogg på Forfatterbloggen http://www.forfatterbloggen.no/roller/

Les deg kvar dag!
Ser me har nokre likskapstrekk:
dei siste sju åra har eg starta kvar morgon med ein skogstur med den svarte labradoren min Trym, som diverre døydde i sommar -
det er eit fint liv!

Anonym sa...

Jammen, da prøver vi atter en oppgave. Jeg trodde det ville være vanskelig med et tekstutdrag sånn tatt aldeles ut av sammenhengen. Men det viser seg at Tehme Melck har våkne lesere.
Altså, hvem er forfatteren:
"Har du sett de pikene der borte?"
Jeg gløttet mot et leende selskap i nærheten, en kvinneflokk i liggestoler. Midtpunktet i denne drinkende gjengen av nesten nakne unge damer var en halvgammel gentleman. Ham gjenkjente jeg, men hva var navnet? En entertainer som jeg ofte hadde sett på skjermen over halve verden, han opptrådte alltid i rutet jakke og hadde overtenner som minnet om en melonskive puttet inn under leppen. Som vanlig lo han også nå med bakoverkastet sølvlatter og hadde diamantlenker rundt begge håndleddene.
Badepikene rundt ham mjauet. Antagelig jobbet de med TV de også. Sminkøser, kostymedamer og slikt, sånne hvis høyeste mål i livet er å få navnet sitt på rulleteksten efter et show.
Mr. Iporyk betraktet dem øgleaktig mens han heiste på den røde badebuksen, han glippet med reptiløynene, helt uten smil.
"Jeg har lyst til å pule dem", sa han.
"Sier du dét, Henry?"
"Men jeg kan ikke. Jeg er 91 år."
(SITAT SLUTT)
Vel, da gjelder det å finne spor i ord!

leselama sa...

Ja, da får vi bare håpe at "Hässelby" treffer deg like godt som den traff meg, for da har du en deilig leseopplevelse foran deg.

Ellers synes jeg at det er helt naturlig og riktig at telleverket stadig går fortere rundt på en flott blogg som dette. Det er slik det skal være. Kvalitet lønner seg vet du! ;-)

Jo, og så er jeg veldig enig i disse olivenene dine. Ikke noe er bedre enn skikkelige olivener!

Anne W sa...

Jeg støtter Leselama sin begrunnelse - bloggen din er en kvalitetsblogg :-)

Jeg er en av de nye trofaste - ikke en dag uten minst en runde innom.

Men på olivenfronten protesterer jeg - ikke godt! :-)

Jørn Roeim sa...

Takk til Knut Rage, leselama og Anne Walbeck for hyggelige kommentarer!