11. desember 2007

Ny quiz

Cox trår til med en ny nøtt, denne gang om en refusert forfatter. Spørsmålet er vel hvem som har skildret ham. (Svaret på forrige spørsmål var Kvalmen av Jean Paul Sartre, oversatt av Brikt Jensen.)


" - Phyllis, sa han, jeg tror ikke at jeg kommer til å bli noen rik mann likevel. Forlagsdirektør Bjærkmann ville ikke ha "Utukt er vertens lønn", han trodde ikke den ville slå an, sa han. Fru Vom var for gammel, og megler Smekk var for liten - hah! - som om det er størrelsen det kommer an på. Og jeg som hadde gledet meg sånn til å gå på Theatercafeen. Hagbarth rugget fram og tilbake på stolen mens han skjulte ansiktet i hendene.
- Hva skal jeg gjøre, Phyll, stønnet han, - hva skal jeg gjøre...
- Ikke tenk på det, avbrøt Phyllis. - Jeg elsker deg, og penger betyr ikke noe for meg. Jeg skulle ønske du tjente mindre. Kan du ikke prøve å tjene mindre, Hagbarth. For min skyld, gjør det, Hagbarth - for min skyld. Phyllis' øyne var sløret av tårer.
Hagbarth tok manuskriptet opp av lommen og rev det i tusen biter.
- Jeg skal prøve, sa han, - jeg skal prøve."

8 kommentarer:

Spectatia sa...

Har ikke lest dette heller, så nå lurer jeg på om jeg kan klare å stable på beina et svar ved hjelp av mine ulitterære metoder...

Anonym sa...

Nja, tehmemelck, hva skal vi si om den magre deltakelsen i quizen? Du har 100 besøkende pr dag, men de bryr seg tydeligvis ikke om mine julenøtter. Jeg er ikke såra og vonbroten av den grunn. Ikke så veldig i hvertfall.
Spectatia klarte ikke å google seg fram til løsningen denne gang. Men det får da være grenser! Riktig svar er: Fredrik Stabel; humorist, forfatter og mangeårig tegner i Dagbladet. Mest kjent for 'Norsk Dusteforbund', myndig ledet av presidenten Darwin P. Erlandsen. "Det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder" har han så fornuftig formulert.

Anonym sa...

Det var IKKE meningen å være anonym i kommentaren over. Mitt navn er cox.

Spectatia sa...

Det gjorde jeg visst! Jeg ville bare ikke ødelegge moroa med en gang, så jeg prøvde å hinte til deg/dere som satt inne med løsningen: "klare å stable(!) på beina ett svar..." See? ;-)

Anonym sa...

Og jeg som googla tidligere i dag! Men fant ikke noe entydig bevis på at min antagelse om at det var Stabel - så jeg tok ikke sjansen på å svare!
Kommer der flere nøtter, skal jeg ikke være like bleik.
Dessuten er jeg jo ganske anonym siden jeg ikke har noen blogg og det er mange som heter

Kari

Anonym sa...

PS:

til Cox: vi er bare for redde for å dumme oss ut!
Vi bryr oss nok om dine julenøtter.

Jeg lover å svare omgående neste gang jeg tror jeg har svaret!

Kari

Anonym sa...

Javel da, spectatia. Beklager at jeg er så tungnem at jeg ikke så hintet ditt. Du er så avansert i din google-søking at jeg fatter det bare ikke..!
Til den "anonyme Kari": Flott at du er med! Ingen som driter seg ut her i går'n Da snekrer jeg sammen en oppgave til, siden det er stemning for det.
(Det er verst for tehme melck som må skrive oppgaven pånytt. Men vi satser på at mannen er så rask på tastaturet, så det går som en lek.)

Jørn Roeim sa...

cox: Bare hyggelig med nøttene dine. Denne gjettet jeg med en gang, for Stabel er en av mine favoritter. Likevel tok jeg ikke spectatias hint, og Karis bekymring for å dumme seg ut er forhåpentligvis ikke så alvorlig når det kommer til stykket.
btw - det er ikke noe arbeid for meg med disse oppgavene, cox, for jeg kopierer bare teksten over i innlegget jeg lager.