18. juni 2008

Nordisk språkpolitikk
I 2007 vedtok utdanningsministrene i de nordiske landene en felles språkdeklarasjon om nordisk språkpolitikk. Nå finnes den på norsk. Deklarasjonen tar blant annet sikte på å styrke nabospråkundervisningen i skolen og gjøre de nordiske språkene synlige i offentligheten, for eksempel i TV og film. Det tas også til orde for å utvikle flere internordiske ordbøker, både elektroniske og papirbaserte. Mer informasjon hos Språkrådet HER (Pdf-fil, norsk versjon s. 61). Ganske interessant lesning, ikke bare når det gjelder språkpolitikk, men også mye realkunnskap om Norden og nordiske språk.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende! Jeg blir stadig overrasket over at nordmenn faktisk ikke skjønner svensk. Siden jeg vokste opp både med svensk barne-TV og svenske barnebøker (de lå hjemme hos min svenske farmor), så har jeg igrunnen aldri hatt de største problemene med å skjønne språket. ;)

Unknown sa...

Hvorfor er du ikke med på quizen min!?

Jørn Roeim sa...

cox: Jeg er midt i innspurten på en stor oversettelse, og det tar så mye tid og konsentrasjon at jeg knapt får sett på andre blogger. Men jeg skal ta en titt.

Jørn Roeim sa...

elin: Hvem som ikke skjønner hva i Skandinavia, varierer sterkt fra person til person. Har man tospråklig bakgrunn, som du, er det selvsagt lettere. Rent generelt mener jeg at skandinaver som en selvfølge bør forstå hverandres språk, men virkeligheten er en annen, og det forbauser meg stadig.