10. juli 2008

På biblioteket om sommeren (et litt avbrutt innlegg)

Er det bare meg, eller er det noe spesielt med biblioteket om sommeren? Stemningen er annerledes, synes jeg, doven og avslappet på en god måte, som å komme inn i en kjølig oase der den lett støvtørre duften av bøker virker behageligere enn noen gang. Ved første øyekast ikke så mange mennesker, men bibliotekarene er der, hjelpsomme og effektive som alltid, og visst er det mennesker også, ivrige lesere som enten ikke er på ferie, eller som synes at ferien er en ypperlig lesetid, og barn som har funnet veien til biblioteket som en avveksling fra fornøyelsesparker og badeliv. Det lesende menneske - året rundt.

Jeg var på biblioteket i forgårs og lånte følgende:

Tove Nilsen: Skrivefest
E.M. Cioran: Sønderrevet
Anne Holt: Det som aldri skjer
Jørn Lier Horst: Felicia forsvant
Jørn Lier Horst: Den eneste ene
John le Carré: Nattportieren

I neste innlegg skal jeg kommentere hvorfor jeg lånte nettopp disse bøkene - jeg rekker det ikke nå, for duften av nystekt kyllingfilet siver opp fra uterommet, og da er heller ikke rødvinen langt unna - med andre ord, kveldens middag er umiddelbart forestående.

3 kommentarer:

CassandraMortmain sa...

Du lånte "Sønderrevet" jo! Spent på hva du synes om den.

Jeg var også innom biblioteket i dag. Jeg kom hjem med novellesamlingen "Ingen hører til her mer enn du" av Miranda July. Mannen og jeg så filmen hennes "Me and You and Everyone We Know" forrige helg. Jeg likte den så godt at da jeg så novellesamlingen utstilt måtte jeg snappe den med meg.

Unknown sa...

Smart trekk å låne le Carré. For når han er på sitt beste, topper han faktisk Graham Greene!

Lille søster sa...

Det er sant at det er en annerledes stemning på bibliotekene om sommeren. Det er det for oss som jobber der også.