16. januar 2009

Fra dagens post


To antikvariske bøker i posten i dag, Sartres Ordene og Arne Næss' Livsfilosofi. Den første har stått på anskaffelseslisten lenge, den andre skyldes selvfølgelig all omtalen av Næss i forbindelse med hans død nå nylig. Det gikk plutselig opp for meg at jeg aldri egentlig hadde lest noe av ham, og det eneste jeg har i hylla, så vidt jeg har oversikt over, er hans Filosofiens historie fra forberedende.

Begge disse bøkene ble kjøpt via antikvariat.net, fra Ruuds Antikvariat på Mysen. Dette er et antikvariat jeg gjerne vil anbefale. De har godt utvalg, humane priser, rask levering, og jeg har alltid vært fornøyd med det jeg har fått derfra. Når jeg søker på antikvariat.net og får treff på flere antikvariater, velger jeg alltid Ruuds på Mysen. Jeg husker ikke helt om det har noen forbindelse med Ruuds i Oslo, jeg hørte noe om det en gang, men husker ikke. Jeg var imidlertid ikke helt fornøyd en gang jeg bestilte fra Ruuds i Oslo. Andre antikvariater jeg har bestilt fra via antikvariat.net, er Wangsmo i Trondheim og Nynorsk Antikvariat i Tvedestrand, begge veldrevne og profesjonelle. Førstnevnte har sen levering (men til deres forsvar skal det sies at de gjør oppmerksom på leveringstiden på forhånd). Nynorsk Antikvariat er greit nok, men ikke av de billigste etter mitt inntrykk.

Jeg er med andre ord ikke i tvil - Ruuds på Mysen er min favoritt.

11 kommentarer:

Unknown sa...

Antikvariat-tips er notert.
Kan jeg ta æren for at du bestilte Ordene av JPS?

Jørn Roeim sa...

Dipso: Den æren kan du ta, ja.

Unknown sa...

TM: Du sier det ene er billig og et annet er dyrt. Trodde antikvariatene fulgte en katalog, for å fastsette prisene? Men et visst skjønn kommer kanskje i tillegg.

Jørn Roeim sa...

Det er fri prissetting på brukte bøker, selvsagt, men som man kan se på antikvariat.net, er det en viss "norm" ute og går. Men noen ligger litt over, og andre ligger litt under, sånn generelt. Prisene påvirkes også av bokens tilstand.

Cyno Grassator sa...

Deler din positive oppfatning av Ruud på Mysen. De har visst det meste, og er raske med å sende. Takke for bestillingen gjør de også!

Sesselja sa...

"Ordene" må jeg innrømme at jeg ikke har lest, selv så mye Sartre jeg leste for noen år siden. Kanskje jeg bør se og skaffe meg den, jeg også. Eller låne den på biblioteket.

Sjeldnere enn sorte svaner sa...

Wangsmo har jeg vært innom titt og ofte; et utmerket sted med hyggelig og hjelpsom betjening, og ikke minst et rikt utvalg. Men personlig liker jeg Adamstuen antikvariat i Trondheim best.
Forøvrig fant jeg "Livsfilosofi" av Næss både kjedelig, opplagt og deretter lite inspirerende. Det ble vel mye Spinoza, og jeg fant den såkalte "Trivselsbrøken" temmelig tåpelig. Kanskje jeg hadde likt den bedre idag? Det er nesten ti år siden jeg leste den, og man forandrer seg så klart.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

http://gongfu.com.ua - Visit us or die!