13. oktober 2009

Årets viktigste dato?

"Gaute Yttring er altså i bokbransjen. Det er mange som ikke vet om det, men han er som sagt, i all beskjedenhet, forfatter. Hva han skriver? En dag i året avfatter han en stipendsøknad; den blir han ikke berømt av, men det er den skrivejobben han får best betalt for. Det er i oktober. Resten av året bruker han til å skrive andre ting, skjønnlitteratur for det meste, til og med dikt, men også kronikker og debattinnlegg."

Fra Tom Lotherington: Delt løsning


Bare for å minne om at årets kanskje viktigste dato for alle kunstnere nærmer seg: 15. oktober, den absolutte fristen for årets stipendsøknad(er).

2 kommentarer:

Sesselja sa...

For meg er dagen i dag en av årets viktigste datoer. Forslag til Statsbudsjett ble lagt frem for en halvtime siden, og til stor skuffelse, dog ingen overraskelse, svikter regjeringen nok en gang.

ulv sa...

Viktigste dato for alle kunstnere ...
Nå vet jeg ikke om dette er ment å være en "enighetsblogg", bruksanvisninger har nå heller aldri vært min sterke side. Men uansett, ovenfor nevnte utsagn vekker mitt gode humør, unektelig.
Legger ved en link til et innlegg jeg hadde om dette på en annen blogg, i valgkampens hete. Om da noen skulle være interessert.
http://forfatterarena.blogspot.com/2009/07/frp-ere-lesere-og-andre-idioter.html
Merk, jeg er IKKE mot bidrag fra det offentlige. Jeg synes bare det kunne være ønskelig å kalle det for noe annet enn kunstnerstøtte :)