21. januar 2010

Barndommens bøker

En gang hadde jeg planer om å skrive min lesehistorie, dvs historien om hva jeg har lest. Foreløpig er det blitt med planen. Ved en tilfeldighet plukket jeg imidlertid forleden dag frem fire bøker jeg leste som barn, og som gjorde stort inntrykk. Noen av dem er nesten lest i filler. De representerer ingen antikvarisk verdi, bare affeksjonsverdi. Og det faktum at jeg har dem (og mange andre) fortsatt, viser nok at samlerinstinktet manifesterte seg tidlig. Jeg burde selvsagt kommentert hver enkelt av disse bøkene, men det har jeg ikke tid til akkurat nå.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Morsomt med mimring!

Odette de Crécy sa...

Jeg har også noen gamle barnebøker som jeg har tatt vare på.
Gode bøker som fremmet utferdstrangen, ga tro på at jeg kunne bygge den perfekte iglo eller leve som en ekte indianer - men også de som ga meg kunnskapen om kannibaler.

Kirsten M sa...

..."Disse bloggene jeg her takker er blogger som inspirerte meg til selv å begynne å blogge. Dette var blogger jeg gledet meg til å klikke meg inn i over en kopp kaffe. Jeg satt trøtt, sliten, men lykkelig og leste ved kjøkkenbordet. Morgener som begynte ved 5 tiden på grunn av baby som var morgenfugl. Disse bloggene var vinduet ut mot verden som jeg kunne titte ut av - og speile meg i.
Jeg benytter derfor anledningen til å takke og gi pris til tidligere prisvinnere; flimre, aroundbooks, asfaltblome, glamourbibliotekaren, Geir Isaxen og ikke minst knirk!"...

Anonym sa...

De er jo så veldig pene å se på. Jeg får lyst til å ta på, bla i - det lukter sikkert godt av sidene. Mmmm.....