6. januar 2010

Opphørssalg i Oslo Nye Antikvariat
Forlydender har nådd meg om at Oslo Nye Antikvariat har opphørssalg. Det ligger i Majorstuveien 15B, på hjørnet av Industrigaten, ett kvartal opp fra Bogstadveien, og er et godt, gammeldags antikvariat med stort utvalg og hyggelige priser. Og nå er prisene formodentlig enda hyggeligere. Jeg har ikke vært der selv på en stund, men sist jeg var der antydet innehaveren at han tenkte på å gi seg. Og nå er det da tydeligvis en realitet.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Trist!
Men, TehmeMelck, vi har tatt opp dette før. "Opphør", betyr ikke nødvendigvis nettopp det. Kanskje utviklingen går i den retning at ALLE bruktbokhandlere og antikvariater havner på nettet?
(Det har, tross alt ikke livets rett som nyttig, - men noe for oss smale og sære.)

Jørn Roeim sa...

Nei, alle bruktbokhandlere og antikvariater havner nok ikke på nettet, men mer og mer av bruktbokomsetningen foregår der, så et antikvariat som vil overleve og drive profesjonelt må være der også. Men jeg er ikke enig med deg i at bruktbokhandlere og antikvariater ikke er nyttige. Det er ikke bare smale og sære samlere som handler der, men biblioteker og andre instanser også. Jeg vet til og med om forlag som har måttet kjøpe egne utgivelser antikvarisk i forbindelse med nyutgivelser fordi de ikke hadde dem i sitt eget arkiv!

Elisabeth sa...

Hvor lenge varer det salget? Der har jeg skaffet meg mange bøker tidligere, da jeg bodde i tigerstaden. Men det er lenge siden. Og jeg skulle gjerne hamstra nå som det er utsalg... Tror du det holder frem til ca midten av februar?

pepperkverna sa...

Trist! Men takk for tips......og flott blogg! Hege

Jørn Roeim sa...

Elisabeth: Ifølge min hjemmelsperson skulle salget vare noen måneder, men det bør du kanskje for sikkerhets skyld sjekke selv ved å ringe antikvariatet.

Hege: Takk for hyggelig kommentar.

Elisabeth sa...

Takk :) Will do!