Jeg valgte programmet BookCollector, se lenke til firmaets hjemmeside i innlegget under. PRO-versjonen av programmet koster ca 400 kroner. Det har mange funksjoner, kan lett tilpasses egne behov, og hele listen kan overføres til iPhone. Nå har jeg riktignok ikke iPhone, men kanskje det blir min neste mobil.
Underveis i denne prosessen ble jeg oppmerksom på nettsiden Bokelskere, som jeg selv har hatt lenke til i lang tid, men aldri sett ordentlig på. Der man kan helt gratis opprette sitt eget bibliotek, og dele det med andre. Når jeg valgte å ikke satse på det, var det fordi det har færre funksjoner og ikke kan overførest til mobiltelefon. Derimot skal det bare noen tastetrykk til for å overføre data fra BookCollector til Bokelskere, så jeg har opprettet en "filial" på Bokelskere.
Foreløpig har jeg lagt inn 30-40 bøker i den nye basen. Det holder å skrive inn ISBN-nummeret, så henter programmet inn øvrige data fra nettet. Men selv det å skrive inn ISBN-nummer er tidkrevende, så nå har jeg bestilt en strekkodeleser som forhåpentligvis vil gjøre registreringen mye raskere.
Siden det er mengden av bøker som gjør at jeg har anskaffet et slikt program, sier det seg selv at jeg må legge inn mange bøker før det skal ha noen praktisk nytte. Men jeg tenker at det kan gjøres litt planmessig, for eksempel ved å ta hele kategorier av gangen. Og selvfølgelig registrere alle nyanskaffelser etter hvert som de kommer.
8 kommentarer:
Men man har jo mange boker uten isbn og strekkode? Husker du nar det ble innfort?
Ellers sikkert en hyggelig hobby for en pensjonert pasjonert bokeslker...
Nei, jeg vet ikke hvor gammel strekkoden er. Fra første halvdel av 1980-årene eller noe sånt, tipper jeg. Jeg vil tro at de aller fleste av mine bøker har strekkode. Pasjonert, ja - men pensjonert!!! Ha!! Det mangler det mye på.
Bokelskere er vel mer for å si noe om hva man leser og hva man har lest enn ei bokdatabase. Med andre ord har det en helt annen funksjon. Jeg legger ikke inn alle bøkene mine på Bokelskere, men har siden jeg startet der lagt inn de jeg leser/har lest/skal lese. Og noen ganger sier jeg noe om hva jeg syntes om bøkene. Med andre ord synes jeg du har gjort et riktig valg for å registrere bøkene dine. :-)
I denne sammenhengen er min boksamling liten, men jeg låner jo også mange bøker.
Og jeg husker ikke alltid om jeg har lest bøkene før. Faktisk er dette en tiltagende tendens hos meg.
Siden hukommelsen altså har en tendens til å bedra meg, har jeg også en periode ført register over viner jeg har kjøpt, drukket og vært fornøyd med.
Men nå ... leser jeg bøker omigjen med glede, og nyter de velkjente vinene. Jeg rett og slett koser meg riktig godt her i gullfiskbollen.
Finner de norske utgivelser på ISBN numer også, i så fall, hvilken database søker de fra?
Et par ting: Du sier du nå har 7000bøker å holde styr på. Kan du vise oss hvordan samlingen ser ut idag? For dette bildet: http://dipsolitteraten.blogspot.com/2010/06/bokblogger-60-ar.html
er vel gammelt?
OG... kjøper du flere bøker nå enn før, siden du vet du har hylleplass til dem ?
Geir: Bildet kunne like gjerne vært tatt i dag. I tillegg til stua har jeg bøker i tre andre rom og på loftet. Om jeg kjøper flere bøker enn før, vet jeg ikke, men jeg kjøper neppe færre. Hylleplass er det for lengst slutt på, men det er etter min mening helt irrelevant for en samler.
Til Anonym:
Bokdatabasen.LibraryThing (en base der du kan registrere egne bøker) bruker bl a Deichmanske bibliotek, så norske ISBN-nummer går helt fint
Legg inn en kommentar